CHP'li Torun'dan fındıkta tekel ile ilgili Faruk Çelik'e soru önergesi

CHP'li Seyit Torun, TBMM'ye Ordu'da kurulacak olan şehir hastanesi ve fındıkta tekel ile ilgili soru önergesi verdi. İşte Tarım Bakanına verilen soru önergesi.

Yayınlanma:
CHP'li Torun'dan fındıkta tekel ile ilgili Faruk Çelik'e soru önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Şehir Hastanesi ve fındık ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi.

CHP'li Seyit Torun, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e fındığı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a da Ordu’ya yapılacak şehir hastanesini sordu. Seyit Torun, son yıllarda yabancı bir firmanın insafına bırakılan, tüm çağrılara rağmen önlem alınmayan fındık piyasasında oluşan tekel sonrasında fındık üreticisinin de, yerli sermayenin de büyük zarara uğradığını, fındık ihracatında da ciddi oranda düşüş yaşandığını belirtti.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) müdahale alımı yaptığını, 2017’de de bunun devam edip etmeyeceğini soran Torun, Bakan Çelik’e, “Müdahale alım fiyatı açıklanmadan önce Ziraat Odalarının görüşü alınmış mıdır? Fiyat belirlenirken maliyet hesabı yapılmış mıdır? Yapıldı ise fındığın dönüm başına maliyeti kaç lira olarak hesaplanmıştır? Devletin açıkladığı müdahale alım fiyatı 2016 sezon fındığı için mi geçerlidir? Bu fiyat tavan fiyat mı taban fiyat mıdır? 2017 sezonu fındık fiyatı için bir açıklama yapılacak mıdır? Eğer yapılacaksa hangi tarihte yapılması düşünülmektedir? 2017 fındık sezonu için bölgede hasar tespit çalışması yapılmış mıdır? Çalışma yapıldı ise hasar tespit oranları nedir? 2017-2018 fındık sezonu için devlet tarafından fiyatlarda istikrarı sağlayacak bir fındık politikası belirlenmiş midir?” sorularını yöneltti.

Son dakika haberlerinden, ekonomi haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.