Çiftçiye destek ödemesi yapılacak

Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çiftçiye destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Tarım ve Orman bakanı Pakdemirli beklenen gübre, hububat , mazot süt, kırsal kalkınma ve lisanslı depoculuk desteklerini açıkladı.1 MİLYAR...

Yayınlanma:
Çiftçiye destek ödemesi yapılacak

Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çiftçiye destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Tarım ve Orman bakanı Pakdemirli beklenen gübre, hububat , mazot süt, kırsal kalkınma ve lisanslı depoculuk desteklerini açıkladı.

1 MİLYAR 572 MİLYON 500 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Desteklerimiz hakkında da kimlik numarasının kimlik numarasına göre ödemeler yapılacak. Bugün son numarası 0 olanlara bugün başlanacak. Saat 18.00'den sonra ödenecek. Toplam 1,5 milyar lira desteğimiz var. Mazot desteği, dane mısır desteği, hububat bakliyat desteklerimiz var. Ayrıca kimlik numarası 2 ile bitenler 27 Mart'ta, 4 olanlar 3 Nisan'da ve 6-8 olanlar 10 Nisan'da saat 18.00'den sonra ödenecek.

Elazığ ve Malatya hariç 56 İlde TC kimlik no son hanesine göre destek verilecek.

Çiftçilerimize tarımsal destek kapsamında toplam 1 milyar 572 milyon 500 bin lira ödeme yapıyoruz. Üreten emek veren çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yapacağımız bu desteklerin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.

Alan bazlı Fındık için 849 milyon TL

Mazot ve Gübre için Çanakkale ve Kilis'te 48 Milyon TL

5 Dekar altı küçük aile işletmeleri için 12 milyon TL

Dane Mısır için 89 milyon TL

Hububat Baklagil için 115 Milyon TL ödeme yapıyoruz diye belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.