Çin-Amerika Casus Balon Krizi! Tepkiler Büyüyor

Çin-Amerika krizi günden güne büyümeye devam ediyor. Amerika’ya giriş yapan casus balonun düşürülmesi Çin’in tepki göstermesine neden oldu.

Yayınlanma:
Çin-Amerika Casus Balon Krizi! Tepkiler Büyüyor

Çin ve Amerika arasındaki fırtına dinmek bilmiyor. Şimdilerde de Çin’in ABD hava sahasına giren casus balonun düşürülmesi gündem oldu. Yaşanan bu olay karşısında Çin sessiz kalmayarak tepkisini gösterdi. Amerika Birleşik Devleti tarafından yapılan bu olayın, uluslararası kural ve teamülleri aşmaktan başka bir şey olmadığını ifade etti.

Çin ile Amerika arasında gerilim noktasına tırmanmaya neden olan casus balon krizi büyümeye devam ediyor. Pekin, ABD tarafından casus balonun vurulmasının ‘’aşırı tepki’’ olduğunu savunurken, birçok gerekli öngörülen tedbirlerin de alınmasının zorunluluk teşkil ettiğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi!

Çin Dışişleri Bakanlığından olayla ilgili açıklama geldi. Bakanlık nezdinde gerçekleştirilen açıklamada Amerika’nın yapmış olduğu bu hareketin aşırı tepki sınıfı içerisinde yer almış olduğunu söyledi. Amerika’nın yapmış olduğu bu hareket sonrasında tedbirlerini çok daha iyi şekilde yapacak olduklarının altını çizdi.

Amerika’nın insansız hava saldırısı üzerinde güç kullanarak düşürmesi kabul edilecek bir durum olmadığı savunulurken, yaşanılan bu durum iki devlet arasındaki husumetin daha da alevlenmesine yol açtığı gerçek. Zaten her iki devlet anlaşma konusunda bir hayli zayıf kalırken, beraberinde birden ortaya çıkan casus balon krizi de ortalığı daha fazla ateşe vermeye neden oldu.

indir.jpeg

Amerika’nın Bu Hareketi ‘’Aşırı’’!

Çin insansız hava aracının Amerika hava sahasına sadece tesadüften ibaret bir giriş yapmış olduğunun altını çizen Çin Savunma Bakanlığı, ABD’ nin yapmış olduğu hareketin aşırı sert olduğunu belirtti. Ayrıca Amerika hava sahasına giriş yapan balonun, oradaki yaşayan insanlar açısından hiçbir şekilde fiziksel bir güç haline dönmediğini ve yapılan bu hareketin de tamamen yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

Yaşanan bu olaydan sonra Çin’in de Amerika’ya gerekli tüm tedbir, hak ve çıkarlarını koruyacak olduğunu söyledi. Hatta Çin’in gereken tepki de verme hakkı olduğunu ve bu hakkı da saklı tutacak olduğunu ifade etti. Yaşanan casus balon krizi, iki taraf açısından da sert geçecek bir dönemi başlatmış olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.