Çin Raporları Paylaştı! 2022 Yılında Rekor Şekilde Elektrikli Araç İçin Şarj İstasyonları Kuruldu!

Çin, bu alanda gerçekten iddialı rakamlara ulaştı. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi'nin en son verilerine göre, elektrikli araçlar için ihtiyaç duyulan liman ve şarj istasyonu sayısında tüm zamanların en yüksek seviyesine...

Yayınlanma:
Çin Raporları Paylaştı! 2022 Yılında Rekor Şekilde Elektrikli Araç İçin Şarj İstasyonları Kuruldu!

Çin, bu alanda gerçekten iddialı rakamlara ulaştı. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi'nin en son verilerine göre, elektrikli araçlar için ihtiyaç duyulan liman ve şarj istasyonu sayısında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı. Çin, 2022'de şarj istasyonu altyapısına ekleyeceği ek kurulumlarla akıl almaz bir artışa ulaşmış olacak.

Çin Elektrikli Araçlar İçin Pazar Lideri Konumunda

Elektrikli araçlar için tartışmasız pazar lideri olan Çin, şarj istasyonu sayısı açısından dünyanın geri kalanına liderlik ediyor. Öte yandan Çin'in önümüzdeki yıllarda elektrikli araçlar ve teknoloji alanında da söz sahibi olacağı tahmin ediliyor. 2022'nin sadece ilk yarısında, Çin'de elektrikli araba satışları şaşırtıcı bir şekilde yüzde 113 arttı. Nispeten, elektrikli araç satışları Kuzey Amerika'da yüzde 49 ve AB'de ise tam tamına yüzde 9 arttı.

Elektrikli araç satışlarına Çin'den BYD, Tesla ve Volkswagen öncülük ediyor. Ülkenin elektrikli araba şarj istasyonları ağı, ülkenin elektrikli araba satışlarındaki rekor kıran artışının bir sonucu olarak hızla genişliyor. Öte yandan Çin, ekonomik istikrara çok önem verdiği için altyapıya önemli harcamalar yapıyor ve bu da şarj istasyonlarının hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde sorunsuz artmasına neden oluyor.

Çin 2,5 Milyon Şarj İstasyonu Kurdu

Çin yalnızca 2022 yılında kurulu şarj istasyon sayısına 2,59 milyon adet yeni istasyon ekledi. Böylece Çin’deki toplam kurulu şarj istasyonu sayısı 5,21 milyona çıktı. Ayrıca ülkede 1973 adet pil değişim istasyonu inşa edildi. Ülkede aynı zamanda 10.000’den fazla pil geri dönüşüm servis noktası da faaliyette. Çin ile karşılaştırıldığında, ikinci en büyük elektrikli otomobil pazarı olan Avrupa'da yalnızca 400.000 halka açık şarj istasyonu bulunuyor. Bu sayı Türkiye’de ise bakanlık verilerine göre Eylül 2022’de 4.800 adet. Ancak Türkiye’deki güncel şarj istasyon sayısının 6000’e ulaştığı söyleniyor. TEHAD’a göre 2023 sonunda bu rakamın 13.000 adede ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.