Çin Uzaya 14 Uydu Tek Seferde Göndermeyi Başardı

Çin, herkesi şaşırtan bir olaya imza attı ve tam 14 uyduyu, tek seferde uzaya göndermeyi başardı. Gönderilen uydular arasında, yer gözlem uyduları olan Çilu-2 ve Çilu-3’ün de olduğu açıklandı.Çin, tek seferde toplam 14...

Yayınlanma:
Çin Uzaya 14 Uydu Tek Seferde Göndermeyi Başardı

Çin, herkesi şaşırtan bir olaya imza attı ve tam 14 uyduyu, tek seferde uzaya göndermeyi başardı. Gönderilen uydular arasında, yer gözlem uyduları olan Çilu-2 ve Çilu-3’ün de olduğu açıklandı.

Çin, tek seferde toplam 14 uyduyu başarılı bir şekilde uzaya gönderdiğini açıkladı. Çin’in uzaya uydu fırlatma konusunda ciddi bir yeteneği ve yeterliliği olduğu bilinmesine karşın, 14 uyduyu tek seferde göndermesi, bazı çevreleri şaşırttı.

Uyduların, Şaanşi eyaleti sınırları içerisinde yer alan Tayyüen Uydu Merkezi üzerinden Long March 2D roketi ile fırlatıldığı açıklandı. Fırlatmanın başarılı ve sorunsuz olarak tamamlandığı bildirildi. Ayrıca fırlatılan uyduların tamamının yörüngelerine yerleştiği de ifade edildi.

Bu görevde 14 uydunun aynı anda fırlatılmasının haricinde, Long March roketi ile başarılı şekilde tamamlanan 462.görev olması da dikkat çekici bir diğer ayrıntı oldu.

Çin’in Uzaya Olan İlgisi Artarak Devam Ediyor

Çin’in uzaya olan ilgisi artarak devam ediyor. Bir süre ince Ay’ı kendi toprağı ilan edeceği iddia edilmişti. Her ne kadar uzak bir ihtimal olsa da, uzaydaki varlığını her geçen gün artırdığı bir gerçek.

çin uzaya 14 uydu birden gönderdi

Çin, bilimsel deneyler ve yer gözlemleri için tasarlanan Şiyan sınıfı uyduların gönderildiğini açıkladı. Ayrıca gönderilen uyduların arasında Yaogan sınıfı askeri istihbarat uydusunun da olduğu ifade edildi. Bütün bunların ilerleyen zamanlarda nasıl yansımaları olacağı ve özellikle ABD ile gerginlik yaratıp yaratmayacağı ise bilinmiyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.