Çin'de 10 günde CoronaVirüs Hastanesi Tamamlandı

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede Çin' e yayılan corona virüsü için yerinde etkin müdahale amacıyla sıfırdan bir hastane inşaatı başlatan Çinliler 9 günde hastaneyi tamamlama aşamasına geldi.24 Ocak tarihinde...

Yayınlanma:
Çin'de 10 günde CoronaVirüs Hastanesi Tamamlandı

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede Çin' e yayılan corona virüsü için yerinde etkin müdahale amacıyla sıfırdan bir hastane inşaatı başlatan Çinliler 9 günde hastaneyi tamamlama aşamasına geldi.

24 Ocak tarihinde başlanan devasa hastane inşaasının 3 Şubat tarihinde tamamlanarak hizmete girilmesi planlandı. Ancak elini çabuk tutan Çinliler hastanenin yapımını hemen hemen tamamladı.

Daha öncede kısa sürede devasa binalar inşa etmesi haberlerini duyduğumuz Çin, bu kez yatay mimarı olarak inşaa ettikleri hastaneyi yarından itibaren kullanıma açmayı planlıyorlar.

Çin'de şimdiye kadar 10 bin üzerinde coronavirüs vakası tespit edilirken 200 den fazla insan yaşamını yitirmişti. Yeni yapılan hastane ile tam bir karantina bölgesi uygulamayı hedefleyen Çinli yetkililer hastalığın daha fazla yayılmadan kontrol altına alınmasına çalışıyor.

Koronavirüs'ün ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentinde salgından etkilenen hastaları tedavi etmek üzere 23 Ocak'ta hastane inşaatına başlanmıştı. İnsaatın bittiği ve pazartesi hastalara hizmet vermeye başlanacağı bildirildi. Çin merkez televizyonu, yeni koronavirüsü bulaştığı hastaların, yeni hastanede askeri sağlık ekibi tarafından tedavi edileceğini duyurdu. Hastane için Wuhan’ da şehrin dış bölgelerinde 25 km ileride bir göl kenarında etrafı boş arazi seçilmişti. 24 Ocak'ta başlanan hastane yapımından sonra 3 Şubat'ta tedaviye başlanacağını Çin televizyonları duyurdu. Gece gündüz işçiler 10 gün içinde durmadan çalışıp hastanenin inşaatını bitirdiler.

5haber.com sitesini takip ederek coronovirüs ile ilgili son dakika gelişmelerine ulaşabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.