Çin'de iPhone davası Apple İçin Hüsranla Sonuçlandı

Çin'in başkenti Pekin'de Apple şirketi ile yerel Şintong Tiendi şirketi arasında meydana gelen iPhone ismi kullanım hakkında dair davayı Apple şirketi kaybetti. Bundan sonra ne olacak?

Yayınlanma:
Çin'de iPhone davası Apple İçin Hüsranla Sonuçlandı

iPhone marka el çantası, telefon kılıfı, pasaport kılıfı ve cüzdan gibi değpişik deri malzemeler üretip satışını yapan Şintong Tiendi şirketine yönelik isim kullanım hakkı dolayısıyla dava açan Apple şirketi, Şintong Tiendi şirketinin 2010 yılında Çin'de iPhone isim kullanım hakkını kendi adına tescil ettirmiş olması sebebiyle davayı kaybetti.

Çin'le uzun zamandır başı belada olan iPhone, bu davanın sonucuna göre Çin'de iPhone markası adına telefon aksesuarları ve deri mamulü ürünlerin satışını gerçekleştiremeyecek.

Fabrikaları Çin'de yer alan Apple şirketinin uzun yıllardır "çakma iPhone'lar sebebiyle başı belada. Bu davanın sonucuyla ortaya çıkan bir başka soru ise Apple'ın fabrikalarını Çin'den çekip çekmeyeceği. Zira sahte telefonların orijinalinden önce ortaya çıkmasıyla beraber Çin'de apple şirketinin gizliliğinin yeterince iyi olmadığı tartışmaları ortaya çıkmıştı.

Çin'de ayrıca iWatch ve iWatching isimleri üzerine de davaları devam eden Apple'ın bu davaları da aynı gerekçeyle kaybetmesi mümkün görünüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.