Çin’den Rusya’ya Silah Yardımı Mı Yapılıyor? ABD’den Açıklama

Çin-Rusya ilişkisinin hangi boyutta olduğu devamlı mercek altına alınan bir konu. Çin’den Rusya’ya yardım yapılıyor mu? ABD’den açıklama geldi.

Yayınlanma:
Çin’den Rusya’ya Silah Yardımı Mı Yapılıyor? ABD’den Açıklama

Beyaz Saray sözcüsü olan Karine Jean Pierre, Çin Rusya’ya silah yardımı mı? yapıyor sorusunu yanıtladı. Sözcü yaptığı konuşmasında Çin’in Rusya’ya yardım yaptıklarına dair böyle bir şey görmediklerini söyledi. Fakat yardım gittiğine her ne kadar şahit olunmasa da Çin’in bu seçeneğinin masadan kaldırmamış olma durumu da var dendi.

‘’Endişeliyiz’’ Dedi!

ABD sözcüsü Çin’in olası Rusya’ya silah yardımı yapmasından endişe duyduklarını söyledi. Çünkü geçtiğimiz dönemde Çin tarafından bazı açıklamalar yapılmıştı. Çin tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Ukrayna’daki savaş için silah yardımı yapabilecek oldukları söylenmişti. Bunun üzerine gündemi ele alan konu Çin’in Rusya’ya silah yardımı yapıp yapmayacağı hakkında olmuştu.

Çin Rusya;’ya silah yardımı yapıp yapmayacağı ile ilgili henüz net bir durum söz konusu değil. Fakat görünen o ki ABD tarafın Çin’in silah yardımı yapması endişe yaratıcı. ABD sözcüsü, Çin’in Ukrayna’daki savaş için silah yardımı yaptığına dair bir bilgi ya da görüntü ile karşılaşmadığını söyledi.

ukrayna-rusya-savas-kaynak-ft-1929707.jpg

Gelişmeleri Yakından İzlemeye Devam Edeceğiz!

Ukrayna ve Rus arasındaki savaş şüphesiz pek çok ülkenin de yakından takip etmesine neden oluyor. Pek çok ülke gerek Ukrayna gerekse de Rus tarafına yardımlarını esirgemeden yapmaya devam ediyor. Tarafını apaçık şekilde belli eden ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri de süreci yakından izlemeye devam ediyor.

Çin’in de Rusya’ya silah konusunda yardım yapma durumunun ne olacağı konusunda yakın birmarkaj altına alınmış durumda. Şimdiye kadar Çin ile ilgili böyle bir adım yaşanmadı. Her ne kadar tarafsız bir görünüm çizmiş olsa da Ruslara karşı daha yakın oldukları bilindiğinden dolayı silah yardımı yapılması endişe yaratıcı olabiliyor.

Beyaz Saray sözcüsü olan Karine Jean Pierre, Çin ile Rus ilişkilerine değindi. Sözcü, gelişmeleri yakından takip edeceğiz, Çin’den Rusya’ya silah yardımıyla ilgili somut bir adım yok dedi. Olası bir Çin silah yardımından dolayı da endişeliyiz açıklaması yaptı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.