Çin'den Yeni Bir Salgın Mı Geliyor? Bir Isırığı Dahi 26 İnsanı Öldürecek Kadar Zehirli Olan Canlıyı Afiyetle Yiyorlar

Covid 19 virüsünün çıktığı ve dünyaya yayıldığı ülke olan Çin yine enteresan görüntüler ile gündeme geldi. Bir restoranda sipariş verilen zehirli bir canlının servis edilmesi dünya gündeminde büyük etki yarattı. Yeni bir salgının ortaya çıkmasından endişelenen kişiler bu görüntüleri eleştirdi.

Yayınlanma:
Çin'den Yeni Bir Salgın Mı Geliyor? Bir Isırığı Dahi 26 İnsanı Öldürecek Kadar Zehirli Olan Canlıyı Afiyetle Yiyorlar

Aklı hayali gelmeyecek enteresan yiyecekler tüketerek pek çok defa gündeme gelen Çin, 2020 yılında dünya genelinde patlak veren pandemi için çıkış noktası olmuştu. Dünyanın tamamını sarsan pandemi sürecinde 100 milyon üzerinde insan virüs nedeniyle vefat etti. Covid-19 virüsünün yarasa yiyen Çinliler nedeniyle ortaya çıktığı ve dünyaya yayıldığı iddia edilmişti. Çinliler tekrar farklı bir canlıyı yedikleri için dünyanın pekçok farklı yerinden insanlar endişeleniyorlar.

Bir Tek Isırık İle 26 İnsanı Öldürecek Kadar Zehirli

Bu konu ile ilgili İngiliz basınında çıkan haberlere göre tek bir ısırığı bile 26 insanı öldürecek kadar zehirli olan mavi halkalı ahtapot Çin'de bir restoranda servis edildi. Dünya genelinde bulunan en tehlikeli ve zehirli hayvanlar arasında yer alan bu ahtapot zehrini enjekte ettiği andan itibaren 20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde insanı öldürme özelliğine sahip. Yaşanan bu olayın gündeme gelmesi ile birlikte mavi Halkalı ahtapot servis eden restoran bir açıklama yaptı. Yapılan bu açıklamada yapılan şeyin bir hata olduğu ifade edildi. Ayrıca restaurant tarafından böyle talihsiz bir olaya sebebiyet vermeleri nedeniyle özür de dilendi. Yaşanan bu olayın ardından görüntüleri izleyen kişiler Çin tarafından gelecek yeni bir salgın olabileceği konusunda endişelendi.

Siparişi Veren Kişiden Açıklama Geldi

Restoranın yapmış olduğu bu açıklamanın dakikalar sonrasında ise dünyaca ünlü Natural History dergisinden yazılı bir açıklama yayınlandı. Dergi konuyla ilgili şunları söyledi: 'Daha önce mavi halkalı ahtapotlarla normal ahtapotların karıştırıldığı vakalar gördük. Ancak bunların oranı oldukça düşük' Öte yandan ahtapotu sipariş eden kişi de sosyal medya hesabından son durumuyla ilgili espirili bir paylaşımda bulundu. İsmini açıklamak istemeyen şahıs şöyle konuştu: 'Ahtapotu yemedim, hala hayattayım. Son anda masadan kaldırıldı'

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.