Çip Krizi Skoda'yı Ara Vermeye Mecbur Bıraktı! Skoda Piyasadan Çekilecek Mi?

Dünya genelinde yaşanan çift sıkıntısı nedeniyle otomotiv sektöründe yaşanan sıkıntılar Skoda üzerinde de olumsuz etkilere yol açtı.

Yayınlanma:
Çip Krizi Skoda'yı Ara Vermeye Mecbur Bıraktı! Skoda Piyasadan Çekilecek Mi?

Yaşanan çift krizi Skoda'yı üretim konusunda ara vermeye mecbur bıraktı. Bu konuda bir açıklama yapan Skoda firması çip tedariki nedeniyle birçok sıkıntının yaşandığını bu ve bu nedenle üretime ara verilmesinin daha uygun bir karar olduğu yönünde şirket yönetimi tarafından karar alındığını belirtti. Konu hakkındaki detayları hazırladığımız bu özel haberin içeriğinde ulaşabilirsiniz.

Yaşanan krize Ocak ayında çözüm bulan Skoda daha sonraki birkaç hafta içerisinde tekrar çip tedariki konusunda sıkıntı yaşanması nedeniyle birçok farklı sıkıntının da bununla beraber baş gösterdiğini duyurdu. Geçici çözümlerini de işe yaramaması nedeniyle son olarak geçici olarak bazı modellerin üretimine ara verildiği ifade edildi. Aynı zamanda yapılan açıklamada Skoda bünyesinde üretimleri gerçekleştirilen Octavia, Fabia, Scala, Enyaq ve Kamiq modellerinde çalışan personellerin belirlenen vardiyalarının bazılarının iptal edildiği de belirtildi. Böylece Volkswagen grubu arasında yer alan Skoda markasının çip tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle üretimleri durduruldu. Son yıllarda yükselişe geçen ve birçok kişi tarafından otomobil piyasasında tercih edilen Çek otomobil üreticisi Skoda'nın böyle bir karar alması piyasada sürpriz olarak nitelendirilirken çip tedarik krizinin sürmesi halinde başka üreticilerin de bu tarz kararlar alması bekleniyor…

skodada-krizden-etkilendi-skoda-u-yxmc-1.jpg

Dünyada yaşanan Çip Krizi Otomotiv Sektörüne Büyük Darbe Vurdu

Pandemi sürecinden bu yana dünya genelinde yaşanan çip krizi nedeniyle otomotiv sektörü büyük darbe aldı. Global çaptaki otomobil üretimi incelendiğinde 2 yıllık süreç içerisinde çift krizi nedeniyle 18 milyon adet kayıp yaşandığı ifade ediliyor. Bu durumdan özellikle Avrupa'daki otomotiv sektörü markalarının daha fazla etkilendiği belirtiyor. Yaşanan çip krizi nedeniyle 2 yıllık süreç içerisinde Avrupa otomotiv sektöründe yaşanan zararın 100 milyar Euro üzerinde bir tutara ulaştığı tahmin ediliyor. Yaşanan bu olumsuz durum nedeniyle dünyanın dev otomobil üreticileri dahi sıkıntı yaşıyor ve bu konudaki tedarik sürecinin ne zaman normale döneceği hakkında kesin bir tahmin yürütülemediği için belirsizlik devam ediyor.

cip-krizi-skodayi-vurdu-uretime-ara-verdi-df7fcd79.jpg

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.