Citroen, Türkiye'de Otomobil Üretim Tesisi İçin İlk Sinyali Verdi

Citroen CEO’su, Türkiye’de üretim tesisi kurabileceklerinin sinyalini verdi. Ancak üretim tesisi kurma konusunu bir şarta bağladı. CEO, Türkiye’de 80 binden fazla otomobil satmaya başlamaları halinde, üretim tesisi kurma düşüncesini...

Yayınlanma:
Citroen, Türkiye'de Otomobil Üretim Tesisi İçin İlk Sinyali Verdi

Citroen CEO’su, Türkiye’de üretim tesisi kurabileceklerinin sinyalini verdi. Ancak üretim tesisi kurma konusunu bir şarta bağladı. CEO, Türkiye’de 80 binden fazla otomobil satmaya başlamaları halinde, üretim tesisi kurma düşüncesini değerlendirebileceklerini açıkladı.

Türkiye, yüksek nüfusu ile dünyadaki en önemli otomobil pazarlarından biri olarak kabul ediliyor. Ülkemizdeki popüler markalardan biri olan Citroen CEO’su Vincent Cobee, Türkiye’de de satışa sunulan C4 X’in İspanya lansmanında ilginç açıklamalar yaptı.

Vincent Cobee tarafından yapılan açıklamalar, Türkiye’de Citroen’in bir üretim tesisi, yani fabrika kuracağının işaretleri olarak kabul edildi.

Cobee, yapmış olduğu açıklamalarda, C4 X modelinin en fazla Türkiye’de satılmasını beklediklerini ifade etti. Bu durumun nedeni olarak da içten yanmalı versiyonlarının Türkiye’de de satışa sunulması olarak gösterildi.

citroen ceo türkiye üretim

Bilindiği gibi Avrupa ülkelerinde, elektrikli otomobiller nedeniyle içten yanmalı motorlara olan talep azalıyor. Citroen, bu yüzden ilgili modelin içten yanmalı versiyonunu Türkiye, İsrail ve Japonya gibi pazarlara göndererek, burada satmayı planlıyor.

Türkiye’de Üretim Tesisi Kurma Şartını Açıkladı

C4 X modelinin en fazla satılmasının beklendiği ülkeler arasında Türkiye’nin de yer alması, Türkiye’ye dair farklı açıklamaların yapılmasına neden oldu. Şirketin CEO’su Cobee, Türkiye’nin en büyük 5 pazarlarından biri olmadığını söyledi. Ancak bunun değişmesi durumunda, Türkiye’de üretim tesisi kurabileceklerini ifade etti.

Türkiye’nin Citroen’in ilk 5 pazarı arasına girebilmesi için yıllık en az 80 bin otomobil satılması gerekiyor. Bu olasılığın 2025 yılında gerçekleşebileceği bildirildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.