Çorumlu Uzman Çavuş Ali Şirin Şehit Oldu-9 Terörist Öldürüldü

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda çıkan çatışmada Çorumlu Ali Şirin şehit oldu. Öte yandan düzenlenen operasyonlarla bölücü terör örgütü üyesi 9 PKK'lı öldürüldü. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Çorumlu Uzman Çavuş Ali Şirin Şehit Oldu-9 Terörist Öldürüldü

Diyarbakır'dan gelen şehit ateşi Çorum'a düştü.

Diyarbakır'a bağlı Lice İlçesi’nde PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Ergani Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş Ali Şirin için 7. Kolordu Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Tören, şehit uzman çavuş Şirin'in naaşının katafalka koyulması ve saygı duruşuyla başladı. Törende uzman çavuş Ali Şirin'in özgeçmişinin okundu. Yüzbaşı Aydın Aslan tarafından birlik adına yapılan konuşmanın ardından şehidin ruhuna dualar okundu. Törenin ardından uzman çavuş Şirin'in naaşı, memleketi Çorum’un Dodurga İlçesi'ne uğurlandı.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Vali Yardımcıları Tuğba Koşal, Mehmet Çağrı Özpolat ve Sercan Gökdemir, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Özel, Kayapınar İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç, Sur İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve silah arkadaşları katıldı.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.