Çukurova Üniversitesi Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi düzenliyor

Çukurova Üniversitesi, 5-7 Ekim 2017 tarihleri arasında Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi düzenliyor. İşte Kongre ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
Çukurova Üniversitesi Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi düzenliyor

Alınan son bilgilere göre bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi hakkında Kongre Başkanı Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar tarafından yayımlanan Kongre metninde iklim değişikliği ve gıda güvenliği sorunları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"İklim değişikliği ve gıda güvenliği ile çevresel bozulma gibi küresel sorunların giderek arttığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu küresel sorunları aşılması için bilim ve teknolojinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu sorunların aşılmasında araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürülebilir yeni kaynaklar sağlamak için tek yol olup, araştırma ve geliştirme faaliyetleri içerisinde de moleküler biyoloji ve biyoteknoloji önemli ve öncelikli konular arasında yer almaktadır."

Pek çok alanda yeni ufuklar açarak artan insan nüfusunun beslenmesinde ve yaşam kalitesinin arttırılmasına değinen Kaçar, "Günümüzün yükselen teknolojilerinin başında gelen moleküler biyoloji ve biyoteknoloji konularında gerçekleşen gelişmeler ve yeni teknolojiler sağlık, tarım, çevre, endüstri, mikrobiyoloji, gıda ve diğer pek çok alanda yeni ufuklar açmakta ve artan dünya nüfusunun beslenmesinde ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde farklı çözüm yolları sunmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Geniş Katkılı Proje Organizasyonları Önemli

Geniş katılımlı proje organizasyonlarının sorunların çözümünde oldukça etkili olduğu belirten Yıldız Aka Kaçar, "Moleküler biyoloji, genetik ve biyoteknoloji alanındaki güncel teknik gelişmeleri yakından izlemek ve paylaşmak bu alanlardaki akademik çalışmalarda kalite ve verimliliği de olumlu etkileyecektir. Belirli bilimsel disiplinlerdeki güncel gelişmelerin akademik camia tarafından paylaşılması, uygulama alanları için yeni ürünlerin geliştirilmesi ve bu alanlardaki sorunların çözümü için geniş katılımlı kongre organizasyonları oldukça faydalı olmaktadır. Bu nedenle bugüne kadar başarılı bir şekilde organize edilen “Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi’nin” altıncısının 05-07 Ekim 2017 tarihinde Çukurova Üniversitesi Adana’da yapılmasına karar verilmiştir. Siz değerli akademisyenleri ve öğrencilerimizi moleküler biyoloji ve biyoteknoloji alanındaki araştırma sonuçlarınızı “VI. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresinde” sunmaya davet ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Ev Sahipliğinde Yapılacak

VI. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresinin organizasyonu daha önce olduğu gibi Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olup, ev sahipliğini “Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi” yapacaktır. Bu şekildeki uygulamalar bilimsel kongrelerin organizasyonlarında sıklıkla görülmekte olup Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresinin kurumsallaşması ve kesintisiz olarak devam etmesini de sağlamaktadır.

Öğrenciler Adana'da Ağırlanacak

Kongre Başkanı Kaçar sözlerinin sonunda ise, "Moleküler biyoloji ve biyoteknoloji alanında çalışan bütün meslektaşlarımızı ve geleceğimiz olan değerli öğrencilerimizi Adana’da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.