Cumhurbaşkanı Erdoğan Belarus Şirketlerini Türkiye'de Yatırım Yapmaya Çağırdı

Türk-Belarus İş Forumuna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki konuşmasında Belaruslu işadamlarını Türkiye'ye yatırıma çağırdı. İşte Cumhurbaşkanının o konuşması.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Belarus Şirketlerini Türkiye'de Yatırım Yapmaya Çağırdı

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Türk-Belarus İş Forumunda bazı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Belarus İş Forumu'nda yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ticari gelişmeleri vurgulayarak, "Bugün Belarus'ta 50'nin üzerinde Türk firması tarafından gerçekleştirilmiş doğrudan yatırımların toplam bedeli 1.2 milyar dolara ulaşmış durumda. Türkiye olarak Belarus'un ithal ettiği ürünlerin büyük bir bölümünü yüksek standartta ve en şekilde sağlamaya hazırız. Belarus firmalarının Türkiye'de yatırım yapmalarını bekliyoruz" sözlerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Belarus İş Forumu'nda yaptığı konuşmasının başında, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini hatırlatarak, "Belarus'a geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmeyi planladığım ziyareti ne yazık ki ülkemizde darbe girişimi nedeniyle ertelememek zorunda kalmıştık. Ordumuz içine sızmış bir grup terörist tarafından 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimi milletimizin gösterdiği büyük cesaret ile başarısızlığa uğramıştır. Şanlı direnişin tarihe altın harfler ile yazıldığına inanıyorum. Türkiye'nin güçlü ekonomisi 15 Temmuz'da bir kez daha büyük bir testten geçmiştir. Pek çok ekonomi böyle bir durumda uzun sürecek bir krize girerdi. Milletimiz hemen ertesi gün yastık altı diye tabir edilen 2 buçuk milyar dolar dövizi, kendi parasına çevirerek sadece silahlı darbelere değil, ekonomik darbe teşebbüslerine karşı da ülkesinin, devletinin yanında olduğunu gösterdi. Hatta 10 gün içerisinde bu rakam 12 buçuk milyar dolara çıktı. Bu çok önemli bir tavırdı. Ekonomimiz şu anda da istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor"açıklamalarını yaptı.

Türk Firmalarının Belarus'taki Yatırımlarının Toplam Bedeli 1.2 Milyar Dolar

Türkiye-Belarus arasındaki ticaret işbirliğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şu şekilde son verdi:

"Türkiye olarak Belarus'un ithal ettiği ürünlerin büyük bir bölümünü yüksek standartta ve en iyi şekilde sağlamaya hazırız. Müteahhitlik hizmetleri işbirliğimizin daha da geliştirilmesinde önemlidir. Bugün Belarus'ta 50'nin üzerinde Türk firması tarafından gerçekleştirilmiş doğrudan yatırımların toplam bedeli 1.2 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu tablo Belarus'a olan güvenin önemli göstergesi. İlişkilerin daha da geliştirilmesi için iki ülke arasında yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Türkiye ile Belarus arasında karşılıklı ticareti teşvik sisteminin kurulmasına ilişkin bir anlaşmayı bugün burada imzaladık. İki ülke arasındaki karma ekonomi, iş konseyi gibi yapılar aktif şekilde çalışmarını yürütecektir. Belarus firmalarının da Türkiye'de yatırım yapmalarını bekliyoruz. Arzumuz, iki ülkenin havaalanlarının her gün karşılıklı safer düzenlemesidir."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.