Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşmesi dünya basınında geniş yer buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın önceki gün gerçekleşen görüşmesi, dünya basınında geniş yer buldu. İşte Erdoğan-Trump görüşmesinin dünya basınındaki yansımaları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşmesi dünya basınında geniş yer buldu

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşme dünya basınında geniş yer buldu. İşte dünya basınında Erdoğan-Trump görüşmesi.

ABD Basını

ABC News: ABD basınının önde gelen kuruluşlarından ABC haberler, görüşmeyi, "Trump ve Erdoğan, ABD’nin Kürtler’i silahlandırma kararına rağmen ipleri koparmadı. İki lider, askeri ve ekonomik alanda işbirliğini yeniden kurma kararı aldı." şeklinde haber yaptı.

Washington Post: "Trump, Kürtleri silahlandırmasına rağmen Türk lidere övgü yağdırdı."

CNN: "Trump, Erdoğan’ı, gerginliklere rağmen hoş karşıladı."

Voice of America: "Trump, Erdoğan’ ı hoş karşıladı."

Rusta Basını

Rus basını ise görüşmeyi, "Görüşme Rusya kanadında da dikkatle izlendi. Rus basını, ortak basın toplantısında verilen mesajlardan özellikle birini ön plana çıkardı. Resmi ajans Sputnik ve bazı gazeteler, Trump’ın Türkiye’yle NATO ortaklığını ve iki ülkenin Soğuk Savaş’ta Sovyetler’e karşı aynı blokta yer almasının altını çizdiği cümlelerini manşetlerine taşıdı." şeklinde ele aldı.

DW (Almanya): Alman basınında ise görüşme, "Trump, Ankara’yı kızdıran SDG’yi silahlandırma kararından açıkça bahsetmekten kaçınırken, DEAŞ ve PKK ile mücadelenin önemini vurguladı." şeklinde yer aldı.

Le Figaro (Fransa): Fransız basını ise görüşmesine, "Trump ve Erdoğan, buzları eritmeye çalıştı." sözleri ile yer verdi.

Express (İngiltere): "Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı müttefik ilişkileri ve terörle mücadele ortaklıkları nedeniyle övdü."

Jerusalem Post (İsrail): "Trump ve Erdoğan görüşmesi, iki ülke arasında ABD’nin son Suriye’de Kürtleri silahlandırma kararından sonra gerilen tansiyonu yatıştırdı. Trump, Türkiye ile iyi ilişkilerin bu görüşmeden sonra her zamankinden daha iyi olacağını söyledi."

Economic Times: "Trump ve Erdoğan, dostluklarını Kürtlerin silahlandırılmasına rağmen güçlendirmeye yemin etti."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.