Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Dilde Kadınlar Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı kadınlar günü mesajında 12 dilde dünya kadınlarının kadınlar gününü tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Bursa'nın İnegöl İlçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 7 kadın işçi için de taziye mesajı yayımladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Dilde Kadınlar Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabı üzerinden tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü 12 farklı dilde attığı twitlerle tebrik etti.

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Fransızca'nın yanı sıra Rusça, Almanca, İspanyolca, Farsça, Boşnakça Arnavutça, Urduca ve Malayca dillerinde 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Metal Sendikası'nın programı için Ankara'ya gelirken İnegöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden 7 kadın işçi için yine twitter hesabı üzerinden bir taziye mesajı da yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı mesajında hayatını kaybeden 7 kadının tek tek isimlerini andı. Cumhurbaşkanı, kazadan ötürü 8 Mart programının iptal olduğunun da bilgisini takipçileri ile paylaştı. Cumhurbaşkanı ayrıca kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifa dileklerini iletti.

Kadınlar Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile öbceki gün yayımladığı mesajında, “İnsanlığa yönelik suç olarak gördüğüm kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kaldırılması noktasında daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Her şeyden önce bir zihniyet değişimini gerektiren bu sorunun çözüme kavuşturulması için devlet ile birlikte üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına da çok önemli görevler düşüyor” ifadelerine yer verdi.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.