Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman Gazeteci'ye İnce Ayar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da bir Gazetecinin sorularını yanıtladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Alman Gazeteci arasındaki diyalog.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman Gazeteci'ye İnce Ayar

G-20 ziyareti öncesinde Almanya'da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman bir gazeteciye diktatör sorusu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sürekli olarak Alman basınında Diktatör haberlerinin yer aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Gazeteciye "Alman basını neden beni diktatör olarak görüyor?" sorusunu yöneltti. Alman Gazeteci ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sorusuna şu şekilde cevap verdi.

"Alman kamuoyunun sizi neden diktatörü olarak gördüğünü mü soruyorsunuz? Çünkü dünyanın başka hiçbir ülkesinde Türkiye’de olduğu kadar çok gazeteci parmaklıklar arkasında değil. Türkiye’de bu sayı 150. Çünkü Deniz Yücel ve Meşale Tolu gibi Alman gazeteciler hala hapiste ve kimse neden hapiste olduklarını bilmiyor. Ve Yücel hücre hapsinde tutuluyor. Çünkü on binlerce kişi geçen yaz yaşanan darbe girişimi şüphelisi olarak işlerini kaybetti. Çünkü sizin istihbaratınız Alman parlamenterle ilgili casusluk yaptı. Bunlar sizin böyle bir ününüzün olmasının nedenlerinden sadece birkaçı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, bu cevap karşısında Alman gazeteciye "Aldığınız bilgi yanlış. Ve bu yanlış bilgiye dayanarak yanlış varsayımlar geliştiriyorsunuz. Binlerce kişinin bizim cezaevlerinde olduğunu, işlerini kaybettiklerini söylüyorsun. Sana şunu söylemek isterim: Doğu ve Batı Almanya yeniden birleştiğinde, kaç insanın işini kaybettiğini biliyor musun? 500 binden fazla." cevabını verdi.

Bunu Yayınlayacaksın Tamam mı? Silmek Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ise "Şu anda rakamları kontrol etmem mümkün değil ancak yasalar ve hukuk kuralları çerçevesinde işleyen prosedürler vardı" yanıtını veren Alman gazeteciye "Bundan niye bahsetmiyorsun, çok sayıda insanın işinden atıldığından? Bunu yayınlayacaksın tamam mı, silmek yok" ifadelerini kullandı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.