Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya Sert Yanıt

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemlerde Almanya ile yaşanan sıkıntılara sert ttepki gösterdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya Sert Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Kadın ve Demokrasi buluşmasında konuştu.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'da konuşmacı olarak katılacağı toplantılara izin verilmemesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan" Ey Almanya! Sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu andaki uygulamalarınız, geçmişteki Nazi uygulamalarından farkı değil" dedi.

Bu Uygulamalar Nazi Uygulaması

Almanya'da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsınlar konuşturmasınlar" diyerek tepkisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani konuşturmamakla Almanya'daki oyların, 'evet' değil de 'hayır' çıkacağını mı zannediyorsunuz? Ey Almanya ! Sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farkı değil. Bunu böyle biliniz. Rahatsız oluyorlar bu ifadeden. Niye rahatsız oluyorsunuz ? Yaptığınız uygulama bu. Bize demokrasi dersi vereceksiniz ama geleceksiniz orada bu ülkenin bakanını konuşturtmayacaksınız" diye konuştu.

Nazi Dünyasını Görmek İstemiyoruz

Hollanda'nın benzer bir yasaklamaya giriştiğini hatırlatan ve diğer bazı ülkelerin de aynı şeyi yapabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan tepkisini şöyle sürdürdü: Nereden gelirseniz gelin. Eğer 'demokrasi' diyorsanız, saygıyı bileceksiniz. Fikri düşünceye saygıyı bileceksiniz. Bilmiyorsanız, bilesiniz ki netice sizin aleyhinize olacak. Uluslararası toplantılarda bunları hep dile getireceğim. Arkadaşlarımız hep dile getiriyor. Bunları biz dünyaya rezil rüsva etmeliyiz. Öyle sadece içine kapalı bir demokrasi değil. Demokrasi içeriden gücünü alıp, dışa yansıyan bir sistemdir. Bunun gereğini de anlatacağız. Ve biz artık o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz. O faşist rejimlerin uygulamalarını görmek istemiyoruz. Ben biliyordum ki Almanya bunları bırakalı çok oldu. Ama yanılmışız demek ki..."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.