Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: "El Bab Nihai Hedef Değil, Asıl Hedef.."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika konuşmasında Fırat Kalkanının asıl hedefini açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: "El Bab Nihai Hedef Değil, Asıl Hedef.."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamasında Fırat Kalkanına yönelik önemli bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "El - bab nihai hedefimiz değildir. Nihai hedefimiz bölgenin DEAŞ'tan temizlenmesidir. DEAŞ'ın asıl merkezi Rakka'dır " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum anketleriyle ilgili bir soruyu yanıtlarken "Tabi ki anketler de geliyor ama asıl anketlerin bize akışı arzayiye çıkışla beraber daha da yoğunlaşacaktır. Şu anda ben halkımızın henüz Cumhurbaşkanlığı sistemini tam olarak anlama konumuna geldiğine ihtimal vermiyorum. Çünkü bunu halkımıza iyice anlatmamız lazım." diye konuştu.

Fırat Kalkanı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez ülkeleri ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı ardından soruları yanıtladı.

Erdoğan, Fırat Kalkanı Operosyonlarıyla ilgili bir soruyu "Şu anda El-Bab gerek bizim tarafımızdan gerekse Özgür Suriye ordusu tarafınfdan kuşatılmış vaziyette. Ve güçlerimiz Özgür Suriye Ordusu ile birlikte de merkeze inmiş vaziyette. En önemli nokta olan biliyorsunuz hastane kısmı. Zaten birkaç gün önce tamamen alınmıştı.. Ki orası hakim bir noktaydı. Bu hakim noktayı bizler ele geçirdikten sonra süreç çok daha hızla lehte gelişmeye başladı. Şu anda da merkeze girilmiş vaziyette. Ve merkeze de girilmesi hasebiyle artık DEAŞ güçleri tamamiyle El-Babı terk etme süreci içerisine girdi. Öyle zannediyorum ki bundan sonrası an meselesidir ve planlanan uygulama da şuanda yürütülmektedir" diye cevap verdi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.