Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya Sert Tepki Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş bir son dakika açıklaması geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'ya yönelik yaptığı sert konuşma.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya Sert Tepki Geldi

Hollanda ile devam eden diplomasi krizi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğanyaptığı açıklamasında, "(Hollanda ile diplomatik kriz) Benim bakanıma, dişişleri bakanıma, bunu yanında ekonomi bakanıma, bunun yanında yine millletvekili arkadaşlarımıza oralarda her türlü hedef dışı davranışları yapanlar bunun bedelini ödeyecek." ifadelerine yer verdi.

Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin

“Son birkaç gündür yaşanan olaylara, gördüklerimize dikkat edin, tamamen 'islamafobik' bir gelişmenin tezahürleridir. Batı gerçek yüzünü son birkaç gündür çok açık ve net ortaya koymuştur. Ben olaylar başladığında bunların faşizan birer baskı olduğunu söyledim. 'Nazizim yeniden hortladı' dedim. Ben nazizmin bittiğini zannediyordum ama aldanmışım" dedi.

konsoloslukta Yaşananlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İyilik Ödülleri Töreni"nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

" Dün gece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Sayan kardeşime.. bir bayana.. kendi başkonsolosluk binasına maslahatgüzarı ve diplomatik bir araçla gitmesini engelleyen bir zihniyet bunu uluslararası diplomasiye ve dünyaya nasıl anlatacak. 'Biz davet etmedik ki' mi diyecek. Nereden çıktı bu ya? Ben istediğim ülkeye elimde pasaportum, her şeyim varsa istediğim gibi girerim. Uluslararası seyahat özgürlüğü çerçevesinde de giderim, bir diplomat olarak da giderim. Nereden çıktı bu adet? Ama nazizim, faşizm olduğu zaman 'benim dediğim doğrudur', 'benim yaptığım doğrudur', 'istediğime müdahale ederim, istediğime etmem' anlayışıyla bunlar orada konsolosluk kapısını kilitleyecek kadar ileri gitmişlerdir. Konsolosumuzu dışarı çıkarmayacak kadar ileri gitmişlerdir.

Bunun Bedelini Ödeyeceksin

Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız sabah 4'e kadar telefonda konuşuyoruz. Alınan cevaplar enteresan, 'çıkması lazım'. Şuna bak ya. Peki Hollanda Çarşamba günü yapılacak bir seçime Türkiye Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Daha biz olması gerekenleri yapmış değiliz. Fatma kardeşimiz bir Nene Hatun olarak, orada onların etten duvarına karşı her türlü girişimi yaptı. Artık en sonunda oradan ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı. 1,5 saat kendi topraklarında ayrıca kendisini sınır dışı etmeden önce de arabanın içinde durup otoparkta da 1,5 saat beklemişler. Hatta karakolda çay kahve ikram edelim falan demişler. Fatma kardeşimiz 'biz çay falan istemiyoruz' demiş. Şu hale bak. Bu duruş çok önemli.

Avrupa Irkçılığa Gidiyor

Bundan sonraki süreç işleyecek. Çarşamba günü bakalım ne olacak. Hollanda'daki oy kullanacak Türk kardeşlerime sesleniyorum. Sizler zaten gereğini yapacaksınız. İsim vermeye gerek yok, bir tane ırkçı var. Şuraya bak ya, Avrupa ırkçılığa gidiyor, ne demek ırkçılık. Bu bölücülük, ayrımcılık nedir. Neredesin Avrupa Birliği? Ondan sonra Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği'ne çattığı zaman rahatsız oluyorlar. Rahatsız olacaksınız.

Cevapsız Kalmayacak

Almanya'nın devlet televizyonu yalan yanlış program yapıyor. Adamlar bizim 18 maddelik paketi yalan yanlış anlatıyor. Ve bu Almanya'nın devlet televizyonu. Yani 'biz hayır diyoruz' diyor. Sana ne ya? Çarşamba günü Hollanda'da yapılacak seçimden önce ve sonra gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Çünkü bu cevapsız bırakılamaz. Benim Bakanıma, Dışişleri Bakanıma, Ekonomi Bakanıma, milletvekillerime oralarda her türlü af edersiniz.. edep dışı davranışları yapanlar bunun bedelini ödeyecek. Benim Hollanda'daki vatandaşlarımızın üzerine atlarla yürüyen afedersiniz kendi içlerindeki hırslarını köpekleri sürmek suretiyle ortaya koyanlar bunun bedelini ödeyecekler. Bunların birçoğu Hollanda'nın vatandaşı. Çıkmış bir tanesi 'Türkler burayı terk edecekler' diyor. Terk etmeyecekler. Onlar buranın vatandaşı artık. Bu daha da gelişecek ve genişleyecek. Bunun bedelini her türlü ödeyecekler kusura bakmasınlar. Ve diplomasi nedir onu da öğrenecekler."

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, kamu haberlerinden, politika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.