Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdam Konusunda Yeni Açıklama: "Devletin Af Yetkisi Yoktur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir açılış töreninde halka olan döviz çağrısını yinelerken, idam tartışmaları hakkında da bazı açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdam Konusunda Yeni Açıklama: "Devletin Af Yetkisi Yoktur"

Son günlerdeki döviz artışı konusunda halka TL'ye desek çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çağrısını "Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, avrosu olanlar; diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası'na yatırın. Döndürün Türk Lirası'na. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz" şeklinde yineledi.

Abdullah Gül Müzesinin açılışında Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler ile Müzeyi gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kütüphanenin açılışını gerçekleştirdikten sonra, Kayseri'de düzenlenen bir açılış törenine katıldı. Tarihi kale üzerine Atatürk ve Türk bayrağı ile Kayseri yerel diliyle 'Günahını, belanı alırım' anlamında kullanılan Tayyip Erdoğan'ın portresinin altındaki 'Avrupa Birliği Gadamızı alsın-Memur-Sen' yazılı pankart ve her tarafı 'Milletin adamı, milletin başkanı' yazılı pankartlarla donatılan alanda coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, alandakilerin 'İşte ordu, işte komutan' sloganları arasında başladı.

Yola Yol Arkadaşı Seçilince Çıkılır

Abdullah Gül Müzesinin de açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkılacak yolda, yol arkadaşlığının önemine değinerek, "Önce yol arkadaşınızı, sonra da onu seçince yola çıkacaksınız. Biraz önce Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin açılışını yaptık. Yıllarca beraber yürüdük bu yolda. Yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada yapmıştık, Kayseri'de. 14 yıl önce burada yola çıktık. Hiç endişeniz olmasın. Biz Rabbimizden başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik. Hiçbir beşeri güç bizi eğdirtemedi. Çok engellerle karşılaştık. Rabbımin lütfuyla hepsini aştık." sözlerini söyledi.

İdam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplanan kalabalığın idam sloganları üzerine, "Bu konuda aynı yerdeyim; çünkü bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Şu anda bu işin yolu şu, parlamento. Sayın Başbakan burada. Grup belli. Aynı şekilde muhalefet de CHP, MHP onlar da ortada ve parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bak şimdiden ilan ediyorum. Bana geldiğinde, ben bu kararı onaylarım; çünkü o şehitlerin hakkı öyle kolay kolay ödenmez. Bekara karı boşamak kolaydır. Biz gözü yaşlı analarımızı, babaları, eşlerini, yavrularını dinledik. Neymiş? George şöyle der, Hans böyle der. Beni ne George ilgilendirir ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir. Benim milletim ne der, Allah ne der; biz buna bakarız. Görevimiz bu." sözlerini söyledi.

Hapse Girince Feryat Etmeye Başladılar

Tutuklu halde hapishanede bulunan vekillerin durumuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birilerinin artık cesaretinin tamamen söndüğünü, 'Kurşun sesini duyunca dağılıp, giderler' dediği bu asil millet mangal gibi bir yüreğe sahip olduğunu cümle aleme göstermiştir. PKK terör örgütünü kullanıp, ülkemizi bölemeyenlerin, sırtını PKK'ya, Kandil'e, PYD'ye dayayanlar 'Kaldırın dokunulmazlıkları' dedikten sonra hapse girince feryat etmeye başladılar. Ne oldu? FETÖ terör örgütü vasıtasıyla tüm Türkiye'yi işgal planı milletimizin sinesine çarpıp, darmadağın oldu. Yeter ki dimdik duralım. Evvel Allah hırsla gideceğiz" sözlerini söyledi.

Döviz Bozdurma Çağrısı

Son günlerde yaşanan ekonomik gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka olan çağrısını yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka ellerindeki dövizi altına, Türk parasına çevirmeleri çağrısı yaptı. Erdoğan, "Tankla, tüfekle, helikopterlerle, F-16'lara bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız, bu yola girdiler. Şimdi ben Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, avrosu olanlar; diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası'na yatırın. Döndürün Türk Lirası'na. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Benim milletim şurada 3-4 gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk Lirası'na çevirmeye başladı" dedi.

Ekonomik İyileştirmeler

Başbakan Binali Yıldırım'ın yarın Rusya'ya gideceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu arada biz Rusya, Çin, İran buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya'ya gidiyor. O bölgede dolaşacaklar. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken, bizim paramızla alışveriş yapacaklar. Merkez Bankalarımıza talimatı verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak. Bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız. Çin'le, İran'la hepsiyle" açıklamalarında bulundu.

5haber.com  | Kayseri

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.