Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhtarlara Prim Desteği

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara seslendi. Muhtarlara asgari ücret verildiğini, ancak bunun yetmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, prim desteği için de talimatların verildiğini söyledi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhtarlara Prim Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde muhtarlar ile buluştu. Yaptığı açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiride bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtarların nasıl seçildiğini bile bilmiyor. Tayyip Erdoğan nasıl seçildiyse muhtar da öyle seçiliyor. Beni de millet seçti sizleri de millet" sözlerini söyledi.

Cumhurbaşkanını Seven Vardır Sevmeyen Vardır

Açıklamasının devamında kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tayyip Erdoğan'ı seven vardır, sevmeyen vardır. Hepsine saygı duyarım. Ama Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin ve Türk milletinin aleyhine herhangi bir işe kalkışmasının mümkün olmadığı hususunda ben herkesin mutabık olduğuna inanıyorum. Ha beni kimlerin sevmediğini size söyleyeyim; beni bölücü terör örgütü sevmez. Beni FETÖ sevmez. Beni rantçılar sevmez. Beni DEAŞ sevmez. Beni Batı, bir kısım liderler hiç sevmez ve İsviçre'nin parlamentosunun önünde portreyi koyup, şakağıma silah dayayanlar sevmez. Onlardan zaten böyle bir şey beklemek mümkün değil ki. Biz zaten onların sevmesini beklemiyoruz, bizi halkımız sevsin, bizi Hak kabul etsin, onun rızasını kazanalım yeter." dedi

Muhtarlara Prim Müjdesi

Açıklamasının sonuna doğru muhtarlara prim müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda muhtarlarımız bin 406 lira maaş alıyor ama 'Bu yetmez' dedik. 'Bir de bunların Sosyal Güvenlik Kurumu primleri var, onların da karşılanması lazım.' dedik. İlgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamladılar, yayımlanacak ilk kanun hükmünde kararname ile bu meseleyi çözüyoruz. Artık muhtarlarımızın 613 lira tutan Sosyal Güvenlik Kurumu primleri devlet tarafından karşılanacak." sözlerini söyledi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.