Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yenikapı'da Flaş Açıklamalar

Yenikapı'da düzenlenen evet mitingine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yenikapı'da Flaş Açıklamalar

Yenikapı'da düzenlenen evet mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geldiğimiz noktada artık bize sadece anayasa değişikliğini geçirmek yetmez. Çok daha büyük bir sorumluluk ile karşı karşıyayız. İstanbul 16 Nisan'da İstanbul öyle bir 'evet ' demeli ki, 99 yıl önce bu mübarek şehri ayakları ile kirletenlerden başlayarak Türkiye'ye Türk milletine kem gözle bakan kim varsa hepsini de yüreği titremeli. İstanbul 'evet' diyerek hala 99 yıl öncesindeki o kara günlerini hayli yanıp tutuşanlara dersini vermeye hazır mı? 48 hukümet kurmuş olmamız demokrasimizin gücünün değil, istikrarsız olduğunun ifadesidir" dedi.

Sadece Anayasa Değişikliğini Geçirmek Yetmez

Yenikapı'ya gelen kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geldiğimiz noktada artık bize sadece anayasa değişikliğini geçirmek yetmez. Çok daha büyük bir sorumluluk ile karşı karşıyayız. İstanbul 16 Nisan'da İstanbul öyle bir 'evet ' demeli ki, 99 yıl önce bu mübarek şehri ayakları ile kirletenlerden başlayarak Türkiye'ye Türk milletine kem gözle bakan kim varsa hepsini de yüreği titremeli. İstanbul 'evet' diyerek hala 99 yıl öncesindeki o kara günlerini hayli yanıp tutuşanlara dersini vermeye hazır mı?" sorusunu sordu.

FETÖ'nün Avukatlığına Soyunan CHP'ye Cevap Hazır mı?

CHP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul 16 Nisan'da 'evet' diyerek 15 Temmuz'da bu ülkeyi işgal etmeye çalışanların taşeronluğunu yapan FETÖ hainlerinin, PKK terör örgütünün, DEAŞ denen katliam makinasının kökünü kurutmaya hazır mı? İstanbul 16 Nisan'da 'evet' diyerek, FETÖ'nün avukatlığına soyunan CHP yönetimine dersini vermeye hazır mı? İstanbul 16 Nisan'da 'evet' diyerek bir kısım Avrupa ülkelerine 'Avrupa, Avrupa duy sesimizi' demeye hazır mı?" ifadelerini kullandı.

Batıya Tepki

Batı ülkelerine de tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa sürede öyle bir devrim gerçekleştirdik ki bizi küçümseyenlerin hepsi mahcup olarak baktı, Batı bile ne dedi; 'Sessiz devrim.' dedi. Şimdi o 'sessiz devrim' diyenler kudurdular. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz inançla, kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Sandıkta kaybedenler her zaman olduğu gibi işi iftiraya, yalana, kuralları tersine çevirmeye vurdular" sözlerini söyledi.

Milli Gelir Düzelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların derdi yok. Biz dertliyiz. Faiz mi faiz, Faiz mi faiz. Faizle adam olunur mu? Bunlar yıllarca bu ülkeyi böyle sömürdüler. Kimlere faiz lobisine. Fakir fukaranın cebinden alıp faiz lobisine yatırdılar. Güney Kore, Portekiz gibi ülkeler yönetim sistemlerini değiştirerek istikrarı güvence altına alarak şu anda 23-24 bin dolar milli gelire ulaşmış durumdalar. Biz de ulaşacağız" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'na Tepki

Miting alanındakilerin 'idam' sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim kanaatimi biliyorsunuz, işte karar 16 Nisan. 16 Nisan'da sandıktan çıkacak her 'evet' onun da yolunu açacaktır. Bak Kılıçdaroğlu ne diyor; 'Ben hayır demem.' diyor, tamam ne güzel. Sayın Bahçeli zaten kanaatini açıkladı; 'Ben evet derim.' diyor. Sayın Yıldırım'ın da kanaatini biliyorum. Meclis'ten geçip bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Tereddütsüz onaylarım, zira şehitlerimizin o katillerini affetme yetkimiz bizim yok, böyle bir şey yapamayız" açıklamasında bulundu.

5haber.com  |  İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.