Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Srebrenitsa Açıklamasına Hollanda'dan Tepki (Srebrenitsa'da Ne Oldu?)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hollanda ile ilgili sert Srebrenitsa açıklamasına Hollanda kanadından tepki geldi. İşte o açıklama ve Srebrenitsa'da yaşanan olay.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Srebrenitsa Açıklamasına Hollanda'dan Tepki (Srebrenitsa'da Ne Oldu?)

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krizde bir son dakika açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmasında, "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak'ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz. Kimse bize medeniyet, medenilik dersi vermesin. Bu milletin alnı aktır ama onların alnı kapkaradır" sözleri üzerine Hollanda'dan bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert açıklamaları sonrasında Hollanda Başbakanı Rutte, "Erdoğan durumu kızıştırmaya devam ediyor" sözlerini söyledi. Hollanda televizyonu RTL Nieuws'e konuşan Rutte, Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin "çirkin bir tarihi yalan" olduğunu savundu.

Srebrenitsa'da Neler Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında gündemde konuşulmaya başlanan Srebrenitsa'da, Bosna'da devam eden savaş sırasında Birleşmiş Milletler güvenli bir bölge ilan etti. Buranın adı ise Srebrenitsa'ydı. 11 Temmuz 1995 tarihinde Ratko Miladiç'e bağlı Sırp birlikleri tarafından ele geçirilen Srebrenitsa'nın işgali üzerine BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplara teslim edilmişti. Boşnaklardan götürdükleri 8 bin 372 kişiyi götürdükleri ormanlık alanda katledildiler.

 Hollanda Sorumluluğu Kabul Etti

Olaydan yıllar sonra gündeme gelen konunun tüm sorumluluğunu Hollanda kabul etmiş ve 2002 yılında dönemin Başbakanı Wim Kok, hükumeti ile birlikte istifa etmişti.

2002 yılında sorumluluğu alan Hollanda hükumetinin, şimdilerde olayı inkar etmesi ve tarihi bir yalan demesi ise çifte standardı gözler önüne seriyor.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.