Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Katılımı ile Yenikapı'da Büyük 'Evet' Mitingi

İstanbul Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile dev Evet mitingi düzenleniyor. İşte miting ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Katılımı ile Yenikapı'da Büyük 'Evet' Mitingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım'ın birlikte gerçekleştireceği "Evet" mitingi için Yenikapı Miting alanı dolmaya başladı. Düzenlenecek olan mitinge katılımda bulunacaklar, İstanbul'n dört bir yanından Yenikapı meydanına geldi.

Avrasya Tüneli Kapatıldı

Yenikapı'da düzenlenecek olan miting nedeniyle Yenikapı'ya giden tüm yollar kapatıldı.Yollar, 9 Nisan Pazar günü akşaımna kadar araç trafiğine kapalı olacak. Öte yandan Avrasya Tüneli ise miting nedeniyle geçişlere kapatıldı.

Özel Dev Sahne 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımı ile gerçekleşecek olan miting için 16 metre yüksekliğinde ve 95 metre genişliğinde dev bir sahne kuruldu. Sahnenin iki yanına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın posteri ile birlikte " Evet söz de karar da milletin" yazısı yazıldı. Sahne için 600 ton malzeme kullanıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Şehit Yakınları, Gaziler ve Engelliler ile Birlikte Oturacak

Düzenlenecek olan mitingde protokol bölümü olmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım şehit yakınları, gaziler ve engellilerle birlikte oturacak.

Ulaşım ve Güvenlik Nasıl Olacak?

Miting nedeniyle Yenikapı meydanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting için 5 bin polis 700 sağlık personeli görev yapacak. 185 deniz aracı ve binlerce otobüs de mitinge katılanlar için görev yapacak.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.