Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Taşerona Kadro Açıklamaları Ne Anlama Geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın taşerona kadro açıklaması ne anlama geliyor? Taşerona kadro çalışmalarında son durum nedir? Taşeron işçilerin kamuya alınmaları süreci nasıl işleyecek? İşte taşerona kadro ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Taşerona Kadro Açıklamaları Ne Anlama Geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan taşerona kadro ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Peki taşeron kadro için yapılan bu açıklamalar ne anlama geliyor? Taşerona kadro ne zaman verilecek? Taşerona kadro sürecinde son durum nedir? İşte açıklamaların detayları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Taşeron İşçi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kamuya alınması için çalışmaların başladığını ve bununla ilgili süreç için talimatların verildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumdan sonra planlanan kamu çalışma reformu kapsamında taşeron sorununun çözüleceğini belirtti.

Başbakan Yıldırım'ın Taşeron Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım ise geçtiğimiz günlerde taşeron ile ilgili yaptığı açıklamada, “Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda, gerek taşeron işçilerimiz gerek mevsimlik işçilerimiz gerek 4C’liler, bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız.” ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanının Açıklaması

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada,  “Seçim atmosferlerinde popülist bir anlayışı doğru bulmuyoruz. Başbakan yardımcımızın başkanlığında dört bakanlık olarak çalışıyoruz, biraz sabır diyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Kadro Ne Zaman Verilecek? 5haber'in yorumu

Bu açıklamalar sonrasında 720 binden fazla taşeron işçi, kadro için beklemeye başladı. 5haber.com olarak bu açıklamaları olumlu şekilde değerlendiriyoruz. Devletin en üst kademesi olan Cumhurbaşkanlığından açıklama gelmesi, bu durumun ciddiye alındığı ve hükumetin bu konuda çalışmaları devam ettirdiği görülüyor. Ancak kesin karar ve süreç, referandumun sona ermesinin ardından netlik kazanacak.

Taşeron haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

 Facebook Sayfası içinTIKLAYINFacebook Grubu içinTIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.