Cumhurbaşkanının Açıklaması Sonrası Dövizde Flaş Artış (7 Şubat Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında güne yükselme eğiliminde başlayan döviz, yükselişine hız kazandırdı. İşte piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanının Açıklaması Sonrası Dövizde Flaş Artış (7 Şubat Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Güne yükselişle başlayan döviz kuru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında yükselişini sürdürdü.

Piyasaların haftaya başladığı ilk gün olan Pazartesi günü 3.70 seviyesinin aşağısına düşen dolar, 7 Şubat Salı gününe yükselişle başlamış ve yine 3.70 seviyesini görmüştü. Dış piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak erken saatlerde 3.70 lirayı aşan dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın finans sektörünü eleştiren konuşmasının ardından 3.74 lira seviyesinin üzerine kadar çıktı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ekonomi Şurası'nda konuşan Erdoğan, "Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim, bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz; bu politika aslında bir sömürü aracıdır" dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Finans sektörünün patronlarını insafa davet ediyorum başta kamu bankaları olmak üzere; Merkez Bankası'nın ilan ettiği faizi ikiye katlayarak kredi vermeye yeltenirsen, yüzde 15-16-17 ile bir yere varamayız" dedi.

Erdoğan'ın bu sözlerinin piyasalarda Merkez Bankası'na "müdahale" olarak algılanması üzerine, bu konuşması öncesinde 3.71 lira düzeyinde olan dolar, hızlı bir çıkışla 3.7403 liraya kadar tırmandı. Doların tırmanışına paralel olarak euro da, 3.95 - 3.96 aralığından hızlı yükselişle 3.9945 lira seviyesine kadar çıktı.

Altın Fiyatları

Altın piyasası ise yüksek seyrini halen sürdürüyor. Geçtiğimiz aydan bu yana sürekli olarak artan altın fiyatları, henüz bir düşüş eğilimi göstermedi. Kapalı çarşıda altının gramı 148 lira seviyesine kadar çıkarken, çeyrek altın 236 liraya alınıp 242 liraya, yarım altın 473 liraya alınıp 485 liraya, Cumhuriyet altını ise 981 liraya alınıp 996 liraya satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.