Cumhurbaşkanlğı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'den Flaş Açıklamalar

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanlğı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'den Flaş Açıklamalar

Önceki gün yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olan AK Parti Milletvekili Bülent Turan ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, canlı yayınında yaptığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Niye yazılı madde koydun diyorlar yazılı koyacaksın tabi. Artık kuvvetler yarılığı dediğimiz şey var ama mecliste hükümet yok. Hükümet gelip mecliste oturmayacak” ifadelerini kullandı.

Yazılı Soru Önergesi Açıklaması

Ahmet Hakan’ın Başkana yazılı soru sorulmayacak sorusuna Karatepe, “Başkana sorulamıyor tabi, öyle bir ayrıcalık tanıdık. Başkan yani sonuçta.” sözlerini söyledi.

Bütçe Yetkisi

Bütçe yetkisi ile ilgili yaptığı açıklamada Karatepe, “Her şey de risk var. Bakın nerede risk var. İşte böyle bir sistemi bir politik liderin gündeme getirmesinde bile risk var. Ama risk var da, riskin de keyifli tarafı şu: Öyle bir risk ki bunu göze alıyorsunuz. Çıkıyorsunuz hiç bilinmeyen birşeyi, hem de bundan bir sene önce kamuoyu yoklaması yaptığınız da halkın yüzde 25’inin desteği var. Siz bunu gündeme getiriyorsunuz. Her şeyin riski var. Risk her zaman vardır. Keyfi orada.” sözlerini söyledi.

Partili Cumhurbaşkanı

Partili Cumhurbaşkanı tartışmalarına değinen Karatepe, “Parlamenter sistemin kaynağı olan İngiltere’de parti disiplini gelişti. Çünkü parti disiplini olmazsa parlamenter sistem çalışmıyor. Yani parlamentoda güvenoyu almış bir hükümetin varlığını sürdürebilmesi için gruba sahip olmanız ve grubun hükümete desteğinin devam etmesi gerekiyor. Başkanlık sistemi olan ülkelerde bu kadar parti disiplini yok. Tamamen disiplinsiz de demek istemiyorum ama bilmiyoruz." ifadelerin kullandı.

Gündem haberlerinden haberdar olmak için tıklayın

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.