Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi 15 Temmuz 2018'de mi ?

2018 siyasi gündemi hızlı tartışmalar ile başladı. Bir yandan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AK Parti arasındaki KHK tartışması diğer yandan da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in iddası ; '' 2019 'da yapılması gereken seçimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Temmuz 2018 gününe alınacak. ''

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi 15 Temmuz 2018'de mi ?

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün köşesine taşıdığı iddialara göre, Meral Akşener “Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi 15 Temmuz 2018'de” diyen Akşener, gerekçesini de şöyle açıklıyor: “Benim bildiğim Erdoğan yerel seçimlerden önce cumhurbaşkanlığı seçimini yaptırır ve tarih olarak da 15 Temmuz'u seçer. Erdoğan, asla bu tarihi kaçırmaz.”

“Türkiye'de yarın ne olacağı belli olmaz. Bir gün hükümet de değişebilir” diyen İYİ Parti lideri, şöyle devam etti: “Bürokrasiyi uyarıyorum: Yasa dışı emirleri yerine getirmesinler, uygulamasınlar. Mavi Marmara gemisini gönderdiler sonra İsrail ile anlaşılınca gidenler için ‘bana mı sordunuz?' deyip gelir geçtiler. Dünün kudretli hakimlerini, savcılarını hatırlayın. Zekeriya Öz'e başbakan zırhlı aracını göndermişti. Zekeriya Öz nerede şimdi? Kaçak. Yargıda, bürokraside hukuksuzluk yapan, Zekeriya Öz ve onun gibileri hatırlasın .''

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün köşesine taşıdığı iddia ise önümüzdeki günlerde daha çok tartışılacağa benziyor.

Akşener: Tokat ve Konya’daki kamplarda silahlı eğitim alan kişiler çatışma çıkaracak

Saygı Öztürk’ün köşesine taşıdığı iddialara göre, Meral Akşener, Konya ve Tokat’ta silahlı eğitim kampları kurulduğunu söyledi.

Öztürk’e seçimlerle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Akşener şunları söyledi: “Son dönemde üniformalar uzun namlulu silahlarla bazı kişiler ortalıkta dolaşıyor. Bunlarla ilgili çok önemli iddialar var. Örneğin Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz, bu iddialar söyleniyor. Araştırılırsın ve bize bilgi verilsin. Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de Sadat diye bir yapı. Bu malum yapılar insanları çatışmaların içerisine sürükleyecekler.”

Akşener, “Şimdiden uyarıyorum ve önlem alınmasını istiyorum” diye ekledi.

‘SANDIK BAŞLARINI ‘SADAT’ÇILAR TUTACAK’

“Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yapılan anketlerde 50 artı 1'i ferah ferah göremiyorlar o yüzden AKP'de asabiyet var. Vatandaş ‘Hile olacak, oy kullansak ne olur' dememeli. Seçmeni sandıktan uzak tutmak istiyorlar. ‘Sandık başlarını Sadat'çılar tutacak, falanca silahlı örgüt tutacakmış' diye vatandaşa korku aşılıyorlar.”

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.