Daçka Son Şampiyon CSKA'ya Abdi İpekçi'de Geçit Vermedi

Turkish Airlines Euroleague Abdi İpekçi'de geçen sezonun şampiyonunu ağırlayan Daruşşafaka Doğuş, rakibini 91-83 yenmeyi başardı.

Yayınlanma:
Daçka Son Şampiyon CSKA'ya Abdi İpekçi'de Geçit Vermedi

Turkish Airlines Euroleague'nin 7. hafta karşılaşmasında Daruşşafaka Doğuş, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda geçen senenin şampiyonu CSKA Moskova'yı 91-83 mağlup etti.

Darüşşafaka Doğuş maça Wanamaker, Wilbekin, Anderson, Clyburn, Semih ilk 5'iyle başlangıç yaptı. Semih'in maça her iki pota altında iyi başlamasıyla 10-0 öne fırlayan Darüşşafaka Doğuş'ta, bu dakikadan sonra sahneye Amerikalı forvet James Anderson çıktı. Anderson bu çeyrekte attığı üçlüklerde 3'te 3 isabet kaydederek 13 sayı üretirken Daçka da farkı 16 sayıya kadar çıkarmayı başardı (30-14) ve ilk 10 dakikayı da 30-18 önde kapattı

Müsabakanın ikinci çeyreğinde CSKA, Teodosic ve Hines'la skora geri dönmeye çalışsa da Daçka'da Wanamaker buna izin vermedi ve hem attığı hem de attırdığı sayılarla 17. dakikada farkın 18'e çıkmasını sağladı: 43-25. Bu noktada Daçka hücumlardan üst üste boş ayrılmaya başlayınca CSKA 12-2'lik bir seri yakaladı ve farkı 8 sayıya  kadar düşürmeyi başardı: 45-37. Çeyrek sonunda son sözü Wilbekin söyledi ve Darüşşafaka Doğuş soyunma odasına 12 sayılık üstünlükle gitti: 49-37

Daçka, ikinci yarıya da Anderson ve Wanamaker'la iyi başladı ve 22. dakikayı 53-37 önde geçti. Ancak Semih Erden çok çabuk 4 faule ulaşması boyalı alan savunmasını aksattı ve bundan faydalanan CSKA üst üste turnikelerle 11-2'lik bir seri buldu ve farkı 7'ye kadar indirdi: 55-48. Bundan sonra devreye giren isim Moerman oldu. Fransız forvetin 7 sayısına Wilbekin de katkıda bulununca Darüşşafaka Doğuş bu çeyreği de 16 sayı farkla önde bitirdi: 73-57. Son çeyreğe CSKA üç çabuk 3'lükle girdi ve iki dakikada farkı tek hanelere çekti: 73-66. Daçka potaya gitmekte zorlanır ve üst üste top kayıpları yaparken konuk takım hem içeriden hem dışarıdan skor buluğ 2 dakika 53 saniye kala farkı 4'e kadar indirdi: 83-79. Son 2 dakika büyük bir mücadele oldu. Daçka rakibine oranla daha soğuk kanlı kalıp serbest atışları da sayıya çevirince maçı da 91-83 kazandı.

Darüşşafaka Doğuş bu sonuçla Euroleague'deki 7 maçında 5. galibiyetini elde ederken, CSKA Moskova da ilk mağlubiyetini aldı.

Galatasaray Odeabank Kötü Gidişe Dur Diyemedi

Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague'in 7. hafta müsabakasında deplasmanda karşılaştığı Litvanya'nın Zalgiris takımına 87-75 mağlup oldu ve kötü Euroleague'de kötü gidişini sürdürdü.

Kaunas kentindeki Zalgirio Arena'da oynanan maçta ilk periyot 20-20 eşitlikle geçilirken, devreyi Zalgiris 49-37 önde kapattı. Üçüncü periyodu da 69-51 üstün tamamlayan Zalgiris, Galatasaray Odeabank'ı 87-75 yendi.

Galatasaray Odeabank bu sonuçla 6'ncı mağlubiyetini alırken, Zalgiris de ikinci galibiyetini elde etti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.