Danimarka’da Savunma Bütçesi Arttırılmak İçin Tatil Günü İptali Geldi!

Danimarka’da savunma bütçesinin arttırılması amacıyla tatil günü iptali yapıldı. Danimarka Hükümeti tarafından yeni bir karar alındı.

Yayınlanma:
Danimarka’da Savunma Bütçesi Arttırılmak İçin Tatil Günü İptali Geldi!

17.yüzyıl bahar ayı itibariyle kutlanan Büyük Dua günüyle ilgili yeni bir karar alındı. Büyük Dua resmi tatil statüsüyle ilgili 68’e karşı 95 oy iptali yapıldı. Hükümet, 3 milyar kron ek gelir gireceğini ve bu gelirin de savunma bütçesi için ayrılacak olduğunu söyledi. Fakat alınan bu karar sonrasında bazı muhalefet ve din adamları tarafından karşı gelme durumu yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz ay Kopenhag parlementosunda 50 bin kişi planın iptal edilmesi gerektiğini söylemişti.

Danimarka Hükümetinden Yeni Karar

Danimarka Hükümeti savunma bütçesini daha fazla arttırma düşüncesi içerisinde. Bu nedenle Hükümet tarafından alınan karar doğrultusunda tatil olan bir günün de iptal edilme kararı çıktı. Bu sayede Hükümet tarafından alınan karar doğrultusunda bir günün iptali de yapılmaya başlanmış olacak.

Yapılan yeni değişiklik sayesinde Danimarka’nın yıllık resmi tatil sayısı da takvime bağlı olarak 11’e yükselmeye başlanacak. Hükümet tarafından aynı zamanda bu adımı atmasının altında yatan bir başka önem arz eden sebeplerden biri de Rusya’nın Ukrayna işgalinden kaynaklı olduğu savunuluyor. Bu nedenden dolayı Danimarka Hükümeti alacak olduğu yeni karar sonrasında Rusya’nın Ukrayna işgaline karşı da yeni bir savunma bütçesi arttırılmaya başlanmış olacak.

Danimarka Hükümeti Savunma Bütçesini Arttırmaya Gidiyor

Danimarka Hükümeti geçtiğimiz aydan beri savunma bütçesini arttırmaya yönelik planlarına da yer vermeye devam ediyordu. Bu nedenle Hükümey tarafından da çalışmaların bir an önce yapılması için gaza basıldı. Alınan karar doğrultusunda da Danimarka Hükümeti tatil olan bir günün iptal edilmesine dair yeni bir karar verdi. Bu sayede tatil olan bir gün de iptal edilmeye başlanmış olacak. Doğal olarak iptal edilen gün sonrasında Danimarka Hükümetinin savunma bütçesi çok daha fazla şekilde arttırılmaya başlanacak.

Savunma bütçesinin arttırılmasının bir kısmı Ukrayna- Rusya savasşından kaynaklı olurken, bu konuda Danimarka Hükümetinin gerek muhalefet gerekse de dimn adamları tarafından tartışılan konularından biri oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.