Danıştay En Az Lise Mezunu Personel Alıyor (KPSS 60 Puan Şartı)

Danıştay Başkanlığı en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapacağını duyurdu. Peki ilana kimler başvurabilir? Başvuru özel şartları nelerdir? Başvurular nasıl yapılacak?

Yayınlanma:
Danıştay En Az Lise Mezunu Personel Alıyor (KPSS 60 Puan Şartı)

Danıştay Başkanlığı en az lise mezunu adaylar arasından 7 hizmetli alımı yapacağını geçtiğimiz gün açıkladı.

Danıştay geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı ve kendi resmi sayfası üzerinden yayımladığı ilan ile destek personeli alımı yapacağını açıkladı. Başvurular 18 Aralık 2017 tarihi itibariyle başladı. Şahsen alınan başvurular için son tarih 22 Aralık 2017 olarak açıklandı.

Kimler Başvurabilir?

İlana başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olması, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin Genel Şartlar başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasının b bendinde yer alan "İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak" hükmü uyarınca sınavın yapılacağı yılın son günü olan 31/12/2017 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (31/12/1982 ve sonrası doğmuş olanlar başvuru yapabilirler.), 2016-KPSS lisans ve 2016-KPSS ortaöğretim/ön lisans sonuçlarına göre (lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94) puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olması, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olması ve en az lise ve dengi okul mezunu olması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

İlana başvurular Danıştay Başkanlığına yapılmaktadır. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki evraklarla birlikte Danıştay'a müracaat etmesi gerekmektedir.

# Başvuru formu,

# Kimlik aslı ve fotokopisi,

# KPSS sonuç belgesi,

# Mezuniyet belgesinin onaylı örneği.

Alınacak personellere ödenecek maaş ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

UNVAN SAYISÖZLEŞME ÜCRETİ (BRÜT TL)
Destek Personeli (Hizmetli olarak çalıştırılmak üzere)72.104,99 TL

Memur alım haberlerinden ve gündem haberlerinden haberdar olmak için;

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.