Darbe Girişimi Gecesi Ankara'da Yaşananlar: IŞİD Polis Kıyafeti Giyip Askere Saldırıyor

15 Temmuz darbe girişimi davasında, o gece Ankara'da yaşanan olaylar iddianameye eklendi. İşte hazırlanan iddianamede Ankara'da yaşanan olaylar ile ilgili çarpıcı ifadeler ve itiraflar.

Yayınlanma:
Darbe Girişimi Gecesi Ankara'da Yaşananlar: IŞİD Polis Kıyafeti Giyip Askere Saldırıyor

Devam eden 15 Temmuz darbe girişimi davasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında darbe girişimi gecesi yaşanan eylemlere ilişkin iddianame hazırladı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ilginç ve çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Bir şüpheli ifadesinde, 'IŞİD polis kıyafeti giymiş' denildiği için uçaksavarlarla TOMA'lara ateş açıldığını ifadesinde söyledi.

Hazırlanan iddianamede şüphelilerin ifadelerinde ilginç detaylar da yer aldı. Askeri araç şoförü Ferdi Özcan, şüpheli Yarbay Ejder Yıldırım'ın emriyle dışarı çıktıklarını, yolda Başçavuş İdris Başkaya'ya nereye gittiklerini sorduğunu belirterek, "Tatbikat olduğunu ve öndeki aracı takip etmemi söyledi. Öndeki araçları takip ederek, Akköprü'ye geldik. Ümit Acar, 'IŞID polis kıyafeti giymiş ateş edin' dedi. Bunun üzerine kulede bulunan Savaş Kurnaz, Ümit Acar'ın emri ile uçaksavarla TOMA'lara doğru ateş etmeye başladı. Aynı anda Ümit Acar da HK33 silahıyla havaya ateş etti. Sonrasında Ümit Acar'ın emriyle TOMA'ları itekleyerek yolu açtık. Emniyetin önüne geldiğimizde arkamızda bulunan araçlardan halkın üzerine doğru ateş açıldı" dedi. İfadesinde Baçavuş İdris Başkaya'nın emri ile köprünün üzerine çıktıkların belirten Özcan şu ifadeleri kullandı:

"Ümit Acar'ın emriyle yolu kestik. Bu esnada Ümit Acar, HK33 silahıyla havaya, helikopterin ateş ettiği yere ve İl Emniyete doğru ateş etti. Sonrasında köprü girişine bomba atıldı. Bunun üzerine İdris Başçavuş 'işler farklı yere gidiyor kışlamıza geri dönüş yapalım' dedi. Biz de kışlaya döndük."

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.