Darbe Girişiminden Yeni Anayasaya ve Başkanlığa Gelinen Süreçte Türkiye'nin Durumu

Köşe yazarlarımızın bakış açısından darbe girişimi, sonrası, operasyonlar, OHAL süreci ve yeni anayasa döneminin Türkiye'ye etkisi.

Yayınlanma:
Darbe Girişiminden Yeni Anayasaya ve Başkanlığa Gelinen Süreçte Türkiye'nin Durumu

Hep bir avuntudur dillerde nasıl başlarsan öyle gider derler..

Şöyle bir 15 Temmuz günü ve sonrasını gözümüzde canlandıralım. Gündüz insanlar normal hayatın akışında idiler. Gece neler olacağının fakında değillerdi tabi. Gün ağardı. Derken F16 mı arasınız tank mı arasınız helikopter mi hepsi bir yerlerde belirmeye başladı. Her ne kadar halkın aklına gelmese de darbeciler ülke yönetimine göz kırpıyordu.

Hiç kimse ne olduğunu anlamadan bildiriler yayımlandı, ülkenin önemli kurumları bombalandı. Hani biraz daha geç uyansak belki bugün birçoğumuz olmayacaktık.

Neyse ki ne olduğunu geçte olsa anladık ve sokaklarda müthiş bir destan yazarak güne nerdeyse hiçbir şey olamamış gibi uyandık.

Derken tek tek gözaltılar başladı. Askerler, polisler, öğretmenler ve daha niceleri…

Ülkenin içine sızmış kirli eller tek tek temizlenmeye başladı. Yani şer hayra dönüştü bir nevi.

Türk Silahlı Kuvvetleri eski gücünü kaybetti derken çok geçmeden sınır ötesi operasyonlar başladı.

Ekonomin çok ağır darbe aldığını söyleyenler görülmemiş seviyelerde iyi bir ekonomi ile karşılaştılar.

Türkiyeye artık yatırım yapılmayacağını söyleyenler muazzam derecede yatırımlar şahit oldu.

Ve gelelim en büyük sonuca..

Türkiyenin kutuplaştığını, sağ sol çatışmalarının ülkeyi bu hale getirdiğini söyleyenler demokrasi nöbeti adı altında sağcısı solcusu alevisi sunisi Karadenizlisi Akdenizlisi kol kola girerek eskisinden daha sıkı sarıldılar birbirlerine. Ve sonunda muhalefet partilerinin de katıldığı büyük bir demokrasi mitingi ile taçlandırıldı bu zafer. Yani dağılmadık birlikteyiz mesajı çok anlamlı verildi al bayrağın altında.

Şüphesiz bu zor durumların atlatılmasında da başrol Cumhurbaşkanı ve Türkiye’nin hep zor zamanlarında sahneye çıkan Devlet Bahçeli oldu.

Bu vatan için kanını dökeni şehit olan isimsiz kahramanları söylemiyorum bile. Onlar her zaman kalbimizde olacak ne unutmaya nede unutturmaya izin vereceğiz.

….

Gelelim bugüne…

Bir türlü önüne geçilemeyen terör artık son günlerini saymaya başladı.

Türkiye’nin kalbini bir ağ gibi örmüş olan ve her defasında ihanetini terör yandaşlığını aleni olarak gösteren milletvekilleri tek tek gözaltına alındı.

Devlet mekanizması eskisinden daha hızlı ve doğru çalışmaya başladı.

Daha üç ay öncesine kadar darbe ile boğuşan Türkiye bugün yeni anayasa çalışmaları yapıyor. Yani ülke olarak belli bir level atladık desem yeridir. O gün o kalkışma olmasaydı belki de bugün hala terör nasıl biter bunu konuşuyor, dokunulmazlık kalkmalı mı bunu tartışıyor olacak, yeni anayası da asla istemeyecektik.

Bu yeni anayasanın zannımca daha güzel olacağı kesin. Hiç bir şey olmazsa değişiklik her zaman iyidir felsefesine sığınırız. Bu ülke darbeyi, cunta dönemlerini, ekonomik krizi gördüyse ödül olarak da bir değişikliği hak ediyor sanırım. Buna emin olun…

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.