Davutoğlu'ndan Rusya ve ABD'ye gönderme

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün ve bugün İran'da cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri ile bir araya geldi.Davutoğlu, İran ile Türkiye'nin dost ülkeler olduğuna dikkat çekerek, bölgede iki ülkenin...

Yayınlanma:
Davutoğlu'ndan Rusya ve ABD'ye gönderme

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün ve bugün İran'da cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri ile bir araya geldi.

Davutoğlu, İran ile Türkiye'nin dost ülkeler olduğuna dikkat çekerek, bölgede iki ülkenin beraber söz sahibi olması gerektiğini, bölge dışı ülkelerin yaşananlara müdahil olmaması gerektiğini söyledi.

İran'a uygulanan ambargonun kalkmasının Türk halkını sevindirdiğini belirten Davutoğlu, Türkiye'nin, İran'ın Avrupa'ya açılan kapısı olduğunun altını çizdi. İran'ın da Türkiye için Asya kıtası ile bir köprü olduğuna değinen Başbakan, Türkiye'nin turizm potansiyeline vurgu yaptı.

İran'ın ise enerji devi olduğunun altını çizen Davutoğlu; "Türkiye ise büyük bir petrol ve doğalgaz ithalatçısı" olduğunu söyleyerek bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Davutoğlu, İranlı aydın, Ayetullah Tabesi'nin vefatından duyduğu üzüntüyü aktardı. Ruhani ve tüm İran halkına başsağlığı diledi.

Haber videosu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.