Demirtaş ile Yüksekdağ Tutuklanarak Kocaeli'ye Götürüldü

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP'li 11 Milletvekili hakkında kararlar verilmeye başlandı. Eş Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Demirtaş ile Yüksekdağ Tutuklanarak Kocaeli'ye Götürüldü

Halkların Demokratik Partisinde (HDP) gözaltı ve tutuklama şokları, önceki geceden bu yana devam ediyor.

6-8 Ekim tarihlerinde meydana gelen olayları ile ilişkıisi olduğu tespit edilen HDP Eş Genel Başkanlar ve Milletvekilleri, Cumhuriyet savcılığı tarafından ifade vermeye çağrılmıştı. Savcılar tarafından yapılan çağrıya yanıt vermeyen Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 9 Milletvekili, Savcılıklar tarafından verilen talimatlarla gözaltına alındı.

TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılması yasa teklifinin ardından, terör soruşturması kapsamında HDP'li 11 Milletvekili hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi. Verilen yakalama kararının ardından ise, Milletvekilleri, önceki gece düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Gözaltına Alınan Vekiller

Savcılıklar tarafından verilen talimatla, 6-8 Ekim olayları ve terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken, Ferhat Öncü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Ziya Pir, Gürsel Yıldırım ve Nursel Aydoğan yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan HDP'li milletvekilleri, Diyarbakır, Hakkari, Bingöl ve Şırnak Cumhuriyet Başsavcılıklarına götürülecek. Belirtilen illerdeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına götürülecek olan Milletvekillerinin ifadeleri  buralarda alınacak.

Selahattin Demirtaş Tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bu sabah Diyarbakır Adliyesinde Savcı karşısına .çıkan Selahattin Demirtaş, sorulara yanıt vermedi. Demirtaş, kısa bir beyanatta bulunurken, Savcı Demirtaş hakkında tutuklama talep etti.

Devam eden soruşturma kapsamında ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında tutuklama kararı alındı. Tutuklanan Demirtaş, diğerEş Başkan Figen Yüksekdağ ile birlikte Kocaeli F tipi cezaevine götürüldü.

Figen Yüksekdağ Tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınarak Diyarbakır Adliyesine götürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında tutuklama talebi istendi. Soruşturmayı yürüten Savcı tarafından Yüksekdağ hakkında hazırlanan fezlekede"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükumetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek" suçları nedeniyle Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı alındı. Tutuklanan Yüksekdağ, Demirtaş ile birlikte uçakla Kocaeli F tipi cezaevine gönderildi.

Sırrı Süreyya Önder Hakkında Tutuklama Talebi

Gözaltına alınarak Diyarbakır Adliyesine götürülen HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında, Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan fezlekede Önder'in, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, suç işlemek amacıya örgüt kurmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", Yıldırım hakkında ise "terör örgütü propagandası, suçu ve suçluyu övmek" suçlarından tutuklanması istendi.

Baluken Tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve B,ngöl'e getirilen HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında tutuklama kararı alındı.

Pir Serbest Bırakıldı

Gözaltına alınarak Savcılığa sevk edilen HDP Milletvekili Ziya Pir, burada ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Irmak ve Yıldırım Hakkında Tutuklama Talebi

Terör soruşturması kapsamına gözaltıan alınan HDP'li Vekiller Gürsel Yıldırım ve Selma Irmak hakkında Savcılık tarafından tutuklanma talep edildi.

Zeydan Hakkari'ye Götürüldü

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari'ye getirilerek Savcılığa çıkarıldı.

Soruşturmaların seyrinden ve verilen kararlardan anında haberdar olmak için 5haber.com'u takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.