Deniz Baykal'dan hayırcıların Cumhurbaşkanı adayı hakkında flaş açıklama

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal katıldığı bir programda yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Deniz Baykal'dan hayırcıların Cumhurbaşkanı adayı hakkında flaş açıklama

Katıldığı bir programda konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yaptığı son dakika açıklamasında yeni sistem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Deniz Baykal, CHP'nin ve hayırcıların Cumhurbaşkanı adayı hakkında, "Kemal Kılıçdaroğlu ben Cumhurbaşkanı adayıyım derse biz de tamam deriz, arkasında oluruz, adayımız o olur. Hayır, olma demeyi uygun görmeyiz. Doğal olarak Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı var. Kendisi uygun gördüğünde böyle bir karar alacaktır. Yüzde 49'u tutmanın yolu adayı netleştirmek." ifadelerini söyledi.

Deniz Baykal Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mı?

Kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusu üzerine Deniz Baykal, "Cumhuriyet Halk Partisi bir aday çıkaracaktır. Bu ciddi bir iştir. Ciddi bir sorumluğu olan bir iştir. Bunu net bir şekilde ifade ediyorum. Benim böyle bir talebim yok. Aday olacak kişi CHP'nin başına geçmeli." sözlerini söyledi.

Abdullah Gül ile Görüşme Yapıldı mı?

Son dönemlerde gündemde sık konuşulan ve hayırcıların Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarının yer alması sorusu üzerine CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Şu an bir isim konuşmak doğru olmaz. Adayımız CHP'li olmayabilir. Adaylık için Abdullah Gül ismi gelirse ben ciddiye alırım. Varsa öyle bir niyeti değerlendirilir, çok gecikmemesi lazım. Şu ana kadar Abdullah Bey'den böyle bir talep gelmedi. Bu konuda bir temasımız olmadı." açıklamalarında bulundu.

Son dakika haberlerinden, politika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.