Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 291 Personel Görevinden Uzaklaştırıldı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 291 personelin görevlerinden uzaklaştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Yayınlanma:
Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 291 Personel Görevinden Uzaklaştırıldı

Son dakika gelişmesi. Milli Savunma Bakanlığından, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından ihraç edilen personel sayısı açıklaması geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, darbe teşebbüsü sonrasında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde çalışmakta olan 168 subayla 123 astsubayın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ayrıca 15 subay ve 4 astsubayın da ihraç edildiği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Kastamonu'da FETÖ'den 10 Kişi Tutuklandı

Kastamonu'da darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan ve kararlılıkla devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 10' u hakkında tutuklama kararı verildi.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen baskınlarda 15 kişi terör örgütü bağlantısı olduğu şüphesiyle gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün haberleşme amacıyla kullandıkları Bylock adlı programı kullandıkları iddia edildi. Emniyete getirilen şüpheliler, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından gruplar halinde adliyeye çıkartılan 15 şüpheliden 10'u tutuklanırken 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MKE'den Emekli 19 Kişi Gözaltında

Kırıkkale'den Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin eş zamanlı olarak Kırıkkale, Ankara ve Kütahya’da yapılan soruşturmalar kapsamında düzenlenen operasyonlarla 19 kişi gözaltına alındı.

MKE'de çalışan ve emekli oldukları tespit edilen ve daha önceden belirlenen isimler doğrultusunda 19 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 2 kişinin de arandığı belirtildi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.