Deprem Bölgesinde KGF Başvurularında Karar Alındı! ‘’SGK Borcu Yoktur’’ Yazısı Aranmayacak!

Deprem bölgesinde KGF başvurularında karar alındı. Depremden etkilenmiş olan bölgede Vergi ve SGK borcu yoktur yazısı aranmayacak.

Yayınlanma:
Deprem Bölgesinde KGF Başvurularında Karar Alındı! ‘’SGK Borcu Yoktur’’ Yazısı Aranmayacak!

Kredi Garanti Kurumlarına sağlanan hazine desteğiyle ilgili yeni bir karar çıktı. Alınan karar doğrultusunda deprem bölgesinde SGK borcu yoktur yazısı aranmayacak. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlük kapsamı içerisine girmiş olan yeni karar 1 Nisan 2024 yılına kadar aranmayacak.

6 Şubat günü 11 şehrimizde peş peşe gelen depremler sonrasında bölgede yeni bir karar alındı. Buna göre alınan karar doğrultusunda Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçmiş olan bir borcun olmaması ve borcu olsa da borcun%20’sinin öncellikli olarak ödenmesinin kararı çıkarıldı. Ayrıca söz konusu borcun yapılandırılması ve yapılandırılmasının da bozulmamış olma şartıyla 1 Nisan 2024 yılına kadar aranmama kararı alındı.

Deprem Sonrası SGK Borçlarıyla İlgili Yeni Kararlar

11 şehri etki altına almaya neden olan deprem sonrasında, yeni kararlar verilmeye devam ediliyor. O kararlardan biri olarak Sosyal Güvenlik Kurumu olduğunu söylemek mümkün. 6 Şubattan önce kefalet verilen kredilerle ilgili olarak yeni bir karara varıldı. Buna göre alınan karar doğrultusunda 1 Nisan 2024 yılına kadar borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin adımlar atılmaya başlandı. Borçlarla ilgili yeniden vadelendirme ve yapılandırmaya ilişkin yapılan düzenleme sonrasında süreç 1 sene uzatılmış oldu. Aynı zamanda ödemesiz sürelerin 6 ay daha uzatılma kararı çıktı.

Deprem bölgesinin etkisi altına kalan afet bölgelerinde Garanti Kredi Fonu ile ilgili olarak yeni bir düzenlemeye gidilmiş oldu. Depremin açmış olduğu yaraları aşağıya çekmek için seferberlik durumu hakim denebilir. Üstelik pek çok konuda depremin etkilerinin çok fazla hissedilmemesi için gerekli tüm kolaylıklar yapılmaya devam ediliyor. Onlardan biri olarak Garanti Kredi Fonu ile ilgili olduğunu söylemek mümkün. Garanti kredi Fonu yararlanıcıları için 6 şubat öncesindeki kefalet verilen kredilerle ilgili 2024 yılının 1 Nisan ayına kadar erteleme kararı alındı. Yeniden vadeleme ve yapılandırmalar 6 ay kadar daha uzatılmış oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.