Deprem Bölgesinde Okullar Ne Zaman Açılacak? Bakan Özer’den Açıklama Geldi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak olduğu bilgisini verdi. Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? işte detaylar..

Yayınlanma:
Deprem Bölgesinde Okullar Ne Zaman Açılacak? Bakan Özer’den Açıklama Geldi

Merakla sorgulanan konuların başında deprem bölgesindeki okulların ne zaman açılacak olduğu geliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevap aranılan sorularla ilgili açıklama geldi. Özer, deprem bölgesindeki okulların açılma durumu hakkında konuşurken sağlan raporu olmayan binalarda hiçbir şekilde okulların açılmayacak olduğunun altını çizdi. İlk olarak sağlam raporu alan binalarla ilgili inceleme yapılacak olduğunu, sağlam raporu onayı alındıktan sonra bu konunun yeniden gündeme gelecek olduğunu ifade etti.

27 Mart Tarihine Kadar Uzatılmıştı!

Basın açıklamasında yer alan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem şehirlerindeki okulların ne zaman açılacak olduğunu açıkladı. Basın açıklamasında, Osmaniye ve Gaziantep şehrinde eğitim-öğretim aralığının 13 Marta, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da da eğitim ve öğretimlerin 27 Marta kadar uzatılmış olduğunu söyledi.

Depremden etkilenen okullar ile ilgili incelemeler yapılmaya devam ediliyor. Okullarda sağlam raporu olmadan kesinlikle ders verilmeyeceğinin altını çizen Özer, Malatya’da düzenlenen basın toplantısında tüm sorulan sorulara yanıt vermiş oldu.

Öğrencilerimize Kolaylıklar Sağlayacağız!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin eğitim hayatından uzak kalmaması amacıyla pek çok çalışmaların yürütülecek olduğunun müjdesini verdi. 15 milyon öğrencinin eğitimle buluştuğunu ve deprem bölgesinde eğitimine devam edemeyen öğrencilerle ilgili olarak pansiyonlara yerleştirecek olduklarını söyledi.

Öğrencilerin talep etmeleri doğrultusunda pansiyonlara yerleştirecek olduğunun altını çizen Bakan Özer, Elazığ’da ikinci dönem zorunluluğunun kaldırılmış olduğunu söyledi. 10 ilden toplamda 71 ile nakil işlemlerinin yapıldığını çizen Bakan Özer, bu sayının da her geçen gün daha da fazla şekilde artmaya devam ettiğini söyledi. 10 şehirden 71 şehre nakli gerçekleştiren öğrenci sayısının da 74 bin 884’e yükselmiş olduğunu ifade etti. Aynı zamanda öğrencilerin istemeleri durumunda eğitim ve öğretim hayatını sürdürmeleri açısından nakil işlemlerinin yapılmaya devam edileceğini söyledi. Öğrenciler talep ederse, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde pansiyonlara yerleştirmeye yapılacağı söylendi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.