Deprem Bölgesindeki 3 Şehirde Okullar Açılıyor

Deprem bölgesindeki 3 şehirde okulların açılma kararı alındı. Büyük yıkımlara neden olan deprem sonrasında 3 şehirde okullar açılacak.

Yayınlanma:
Deprem Bölgesindeki 3 Şehirde Okullar Açılıyor

Kahramanmaraş merkezli şekilde yaşanan ve 10 ilde meydana gelen büyük yıkımlar ülkemizi derinden etkilemeye neden olmuştu. Bölgedeki okullar yaşanan afet olayından dolayı devam edememişti. Toplamda 71 ilde okular devam edilirken, depremin uğradığı ve büyük yıkımlara sebebiyet veren 3 şehrimizde okulların açılma kararı verildi.

Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Adana birinci kategoride yer alan şehirlerden biri olarak öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 3 şehirde okulların açılacak olduğunun bilgisini verdi. Buna göre afet bölgesindeki hangi şehirlerde okulların açılacak olduğu da sorgulanmaya başlanıyor.

13 Mart’a Kadar Ertelenmişti!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem şehirlerindeki eğitim ve öğretimin sürdürebilir olması için çalışmaların yapıldığını açıklarken, diğer yandan birinci kategoride yer alan Adana’nın 13 Mart’a kadar ertelenmesi kararı verilmişti. Önceki yapılan açıklamaların haricinde MEB’den yine bir açıklama daha gelerek Gaziantep ve Osmaniye’de 13 Mart’a kadar okulların açılmasının ertelenme kararı çıkmıştı.

Ertelenen afet şehirleri 13 Mart itibariyle eğitim ve öğretime devam etmiş olacak. Onlara nazaran daha erken şekilde eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlanacak şehirlerle ilgili de açıklama geldi. Eğitim yaşantısının daha fazla sekteye uğramaması için Şanlıurfa, Kilis ve Diyarbakır da okullar açılmış olacak.

Deprem Bölgelerinde Eğitim Kararı

Türkiye’de hiç hatırlamak istemeyecek olduğumuz 7.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Doğal olarak deprem ticareti değil diğer yandan da eğitim hayatının da sekteye uğramasına neden oldu. Deprem bölgesinde meydana gelen sıkıntılar ciddi sorunların yaşanmasına neden oldu. Özellikle deprem sonrasında en sıkıntılı süreç eğitimle ilgili olurken, öğrencilerin okula devam etme durumları riske girmişti. Öğrencilerin eğitim hayatından uzak kalmaması için yetkili kişiler tarafından çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.Hatta pek çok öğrencinin de afet bölge dışında yer alan okullara transferi bile yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklama sonrasında deprem bölgesinde kalan diğer şehirlerde eğitim ve öğretim 13 Mart’ta olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.