Deprem HAARP Teknolojisiyle Mi Yapıldı?

6 Şubat’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtı. Böylesine büyük ve geniş çaptaki depremin ardından ortaya yeni bir teori atıldı.

Yayınlanma:
Deprem HAARP Teknolojisiyle Mi Yapıldı?

Teoriye göre Deprem, HAARP Teknolojisiyle yapıldı! Bu teori hakkında bilinmesi gereken tüm noktalar uzmanlara soruldu. İşte uzmanların Deprem ve HAARP ilişkisi ile ilgili yanıtları.

Deprem ve HAARP İlişkisi

Neredeyse deprem kadar konuşulan bir iddia depremin HAARP teknolojisi ile gerçekleştiği. Bu iddiaların sorulduğu Amerikalı uzmanlar “İddialar çok çılgınca, böyle bir teknolojinin olduğuna dair tek bir veri yok. ” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın geliştirdiği HAARP teknolojisi, Yıkıcı depremler sonrasında Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı anlamına geliyor.

HAARP Teknolojisi Nedir?

Proje, Nikola Tesla’nın iyonosfere radyo dalgası gönderilerek iletişimin mümkün olduğu ile ilgili verisine dayanıyor. 1997 yılında faaliyete başlayan ABD Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin yürüttüğü bu proje, 2015 yılından bu yana araştırmalarını sürdürüyor.

Bilim insanları ABD’de Alaska’da yer alan HAARP’ın yer altı ile değil hava olayları ile ilgilendiğini dolayısıyla bu iddiaların asılsız olduğunu belirtiyor. HAARP iletişim sistemleri üzerindeki etkilerini incelemek için atmosferin en üst katmanı olan İyonosfere radyo dalgaları gönderiyor.

3564069-7a4755117c8295d1ccee128a188e090a-640x640.jpg

HAARP’IN amacı; radyo dalgaları ile iletişim, izleme ve navigasyon gibi alanlarda teknoloji bakımından ilerlemek.

Komployu ortaya atanlar, 180 radyo anteninden oluşan HAARP’IN amacının nüfusu kontrol etmek olduğunu düşünüyor. HAARP’IN atmosferi silah olarak kullandığı iddiasında da bulunuluyor.

HAARP vericileri, Dünya’nın 80 km ile 500 km yüksekliğinde bulunan iyonosfere radyo dalgası yollayabilecek teknolojiye sahip. Sivil ve askeri kısa dalga uygulamalarında iyonosfer, radyo dalgalarını yansıtarak uzak bölgelerle haberleşme imkanı sağlıyor.

Yıkıcı depremler sonrasında Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı anlamına gelen HAARP teknolojisi, iletişim sistemleri üzerindeki etkilerini incelemek için atmosferin en üst katmanı olan İyonosfere radyo dalgaları gönderiyor. HAARP vericileri, Dünya’dan oldukça yüksekte bulunan iyonosfere radyo dalgası yollayabilecek teknolojiye sahip.

HAARP, radyo dalgaları ile iletişim kurmak, izleme ve navigasyon alanlarında teknolojik olarak yeni gelişmeler sunmak için araştırma yapıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.