Deprem Kalıntıları Devam Ediyor! 19 Şubat Vefat Eden ve Yaralı Sayısı Açıklandı.. İşte Güncel Vefat ve Yaralı Sayısı

6 Şubat günü Türkiye’de unutulmayacak bir deprem faciası yaşandı. Deprem son güncel verilerine göre vefat ve yaralı sayısı kaç oldu? işte detaylar..

Yayınlanma:
Deprem Kalıntıları Devam Ediyor! 19 Şubat Vefat Eden ve Yaralı Sayısı Açıklandı.. İşte Güncel Vefat ve Yaralı Sayısı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem, binlerce vatandaşımızı kaybetmemize neden oldu. Deprem bilançosuna bakıldığında çok sayıda yaralı ve binlerce ölü var. Hatta bu sayının her gün daha fazla artması beraberinde korkuyu da getirmeye neden oluyor. Tüm Türkiye’yi derinden yaa boğmaya neden olan deprem faciasında vefat ve yaralı sayıları da artış göstermeye devam ediyor.

Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen deprem 11 şehrimizi de darmaduman etti. Enkaz altındakiler ile ilgili olarak arama ve kurtarma çalışmaları da devam ederken, sürekli olarak güncel veri paylaşımları yapılmaya devam ediliyor. Bu sayede vefat eden kişilerin sayısı kaç oldu, yaralı vatandaşlarımız hakkında en güncel bilgileri AFAD tarafından almaya devam ediyoruz.

19 Şubat Deprem Ölü ve Yaralı Sayısı Ne Oldu?

19 Şubat deprem ölü ve yaralı sayısı ne oldu? merak edilen en önemli konulardan biri olmaya neden oluyor. Kahramanmaraş deprem vefat eden sayıları ile ilgili olarak sürekli olarak güncel paylaşımlar yapılmaya başlanıyor. AFAD tarafından depremde enkaz altından çıkarılan sağ ve vefat eden kişiler ile ilgili olarak güncel bilgi paylaşımı yaptı. Buna göre son verilere göre yaralı ve vefat sayısına bakıldığında 39 bin 672 kişi olduğu açıklanmıştı.

19 Şubat itibariyle AFAD yetkilileri tarafından kamuoyunu yeniden bilgilendirme yapıldı. Buna göre vefat eden kişi sayısının 40 bin 689 kişi olduğunu söyledi.

25670.jpg

Deprem Bölgesindeki Vatandaşların Tahliyesi Yapıldı!

Deprem bölgesindeki vatandaşların da tahliyesi yapıldı. Deprem bölgesinde olan 147.934 vatandaşımızda tahliye edilmişti.Dışişleri Bakanlığı görüşmeleri kapsamında da farklı ülkelerden yardım talebinde bulunurken, diğer pek çok ülkeler tarafından yardım eli uzanmıştı. Bakıldığı zaman diğer ülkelerden hala daha Türkiye’ye yardım yapılmaya devam edildiğini söylemek mümkün. Yardım için gelenlerin afet bölgesine sevk işlemi yapılırken, afet bölgesine sevk edilen sayısı 9.369 oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.