Deprem Profesörü Ahmet Övgün Ercan Kimdir?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrasında uzmanların yorumları halk tarafından yakından takip ediliyor. Son depremlerle ilgili yorumlarda ve analizlerde bulunan Ahmet Övgün Ercan’ın da kim olduğu merak ediliyor. Peki, Ahmet Övgün Ercan kimdir? Mesleği nedir?

Yayınlanma:
Deprem Profesörü Ahmet Övgün Ercan Kimdir?

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında gündemde sürekli olarak yer alan Ahmet Övgün Ercan kimdir? Birçok kişi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan kimdir? Sorusunun cevabını araştırıyor.

Ahmet Övgün Ercan Neden Gündemde Yer Alıyor?

Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan’ın son dönemlerde gündemde sık, sık yer almasının sebebi yaptığı deprem yorumları oldu. Ercan, söz konusu depremlerle ilgili olarak uzun zaman önce analizlerini paylaşmıştı. TV programlarında da sürekli olarak göründüğünü söylemekte fayda var.

Ahmet Övgün Ercan Kimdir?

Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Yüksek Jeofizik Mühendisi olarak tanınmaktadır. Yaşanan deprem felaketi sonrasında gündemde yer alan Ercan, 15 Mart 1948 tarihinde Aydın’ın Nazilli ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır.

1966 yılında Nazilli Lisesi’nden mezun olan Ercan, 1970 yıllarında İstanbul Üniversitesi Jeofizik-Jeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Ardından ABD’de bulunan Dünya’nın sayılı üniversitelerinden olan Stanford’da lisans – master eğitimini aldı.

1975 yılında ise Colorado School Of Mines’da doktora eğitimini tamamlamıştır. Prof. Dr. Ahmet Övgü Ercan uzun yıllardır İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliğinde hocalık yapmaktadır. Bunların yanı sıra yazdığı 17 kitap, 420’ye aşkın bilimsel yayını bulunmaktadır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.