Deprem Şiddetini Belli Etti! Malatya’daki Dağ İkiye Bölündü

42 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu Kurucaova köyünde depremin yaratmış olduğu tahribatlar acı tabloyu da gözler önüne serdi. Köydeki Kızılzarf dağı ikiye bölündü..

Yayınlanma:
Deprem Şiddetini Belli Etti! Malatya’daki Dağ İkiye Bölündü

Şimdiye görülmemiş bir afet durumu ile karşı karşıya kaldık. Malatya’daki Doğanşehir ilçesine bağlı olan Kurucaova köyündeki Kızılzarf dağının ikiye bölünmesi, yaşanan deprem felaketinin de ne boyutta olduğunun bir kez daha hissedilmesine neden oldu. Kahramanmaraş merkezli başlayan ve 10 şehre yayılan depremin yaratmış olduğu tahribatlar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Ülkemizde yaşanan 7.7 şiddetindeki deprem sonucunda Kızılzarf dağının ikiye bölünmesi de fotoğraflara şaşkınlık yaratacak bir görsellik katmasına da neden oldu.

Aynı gün içerisinde artçı sarsıntılarla süregelen deprem felaketi de dağın ikiye bölünmesine neden olmaya başladı. Yaşanan deprem felaketi ile birlikte köyde yaşayan 42 vatandaş hayatını da kaybetti.

deprem-malatya-daki-dagi-ikiye-ayirdi-koy-halki-15640926-6836-osd.jpg

Depremin Ne Kadar Etkili Olduğunu Gösterdi!

Türkiye’nin şimdiye kadar görmemiş olduğu ve büyük çaplı şekilde yaşanılan depremin yarattığı şiddetli etki net bir şekilde görülüyor. Özellikle köydeki dağın ikiye bölünmesi de depremin ne kadar etkili olduğunun bir kez daha fark edilmesine neden oldu. Depremin yaratmış olduğu şiddetli sarsıntılar, beraberinde 42 kişinin hayatına mahal olmasına sebebiyet vermiş oldu. Çok büyük bir afet durumu ile karşı karşıya kalınırken, depremin ne kadar etkili olduğu da bir kez daha görmemize neden oldu.

Kızılzarf Dağı Paramparça Oldu!

Fay hatlarında meydana gelen kırıklık, dağların da ikiye bölünmesine neden oldu. Şimdiye kadar tanık olunmamış bir durum yaşanmaya başlanırken, Kızılzarf dağının ikiye bölünmesi de oraya giden ekiplerin şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Doğanşehir ilçesine bağlı olan Kızılcaova köyündeki deprem sonrası acı tablolarda, doğal afetin yaratmış olduğu olumsuz yönleri de ortaya çıkarmaya neden oluyor.

deprem.webp

7.7 büyüklüğünde olan depremin ne kadar şiddetli olduğu da Kızılzarf dağında meydana gelen ikiye bölünme ile fark edildi. Öyle ki depremin şiddet seviyesinin hangi boyutta olduğunu daha iyi anlamamız için Kızılzarf dağının ikiye bölünmesinden net bir şekilde yola çıkabilmemiz mümkün.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.