Deprem Sonrası Yeni İddia Atıldı: Mezarlar Kayboldu

Deprem binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olurken, tarihi yapı, karayolları ve hatta mezarlıkları bile yerle bir etti. Deprem sonrasında mezarlıkların kaybolduğuna dair yeni bir iddia atıldı!

Yayınlanma:
Deprem Sonrası Yeni İddia Atıldı: Mezarlar Kayboldu

Birçok yıkım ve hasarın meydana çıkmasına neden olan depremin izleri hala devam ediyor. Karayolları, tarla ve tarihi yapıları harap eden depremin mezarlıklarının kaybolmasına neden olduğuna dair yeni bir iddia atıldı.

Hatayda arama ve kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar devam ederken, Demirköprü asi mezarlığında depremin yaratmış olduğu ağır tahribat konuşuluyor. Deprem sonrasında Demirköprü asi mezarlığında ortaya çıkan görüntü, depremin içler acısı yanlarını bir kez daha ortaya çıkarmaya neden oldu.

Mezarlardan 50’sinin Kayboldu İddiası!

Depremin şiddetli şekilde yaşanmış olduğu illerimizden biri de Hatay olurken, birçok yerde ağır tahribatların görüntülerine de rastlanılıyor. O görüntülerden biri olarak Demirköprü asi mezarlığı olduğu söylemek mümkün. Hatay’daki büyük deprem felaketi mezarlıkları da yerle bir ederken, Demirköprü Asi mezarlığındaki 50 mezarın kaybolduğu iddiası ortaya atıldı. Asi nehrinin taşan sularının 50 mezarı da alıp götürdüğü söylenirken, kaybolan mezarlardaki kişilerin kim olduğu bilinmiyor.

Demirköprü Asi mezarlığında da meydana gelen ağır hasarlar sonrasında, ekipler onarım çalışmalarına başladı. Mezarlık çevresinde başlanan onarım çalışmalarıyla yeniden kullanılabilir hale getirilmesi sağlanıyor.

Asi Nehri Sularıyla Kaybolmuş!

Deprem Hatay şehrimizi de ele alırken, birçok yeri darma duman etti. Öyle ki yaşanan deprem sonrasında pek çok yerdeki yıkım ve hasarlarda çaresizliğin görüntüsünü ortaya koydu. Ayrıca depremin ne kadar şiddetli olduğu, ortaya çıkan görüntülerle net bir şekilde görülebiliyor. Sadece yıkılan binalar değil mezarlarda depremin darbesini yiyen yerlerden biri.

Depremin etki altına almış olduğu Hatay’da pek çok mezarlık yerle bir oldu. Ağır hasara uğrayan mezarlıklarlada da onarım çalışmalarına yapıldı. Fakat mezarlıklar ile ilgili ekipler tarafından onarımlar yapılmaya başlanırken, ortaya ilginç bir iddia atıldı. Onarım çalışmasının yapılmış olduğu mezarlıklardan biri olan Demirköprü asi mezarlığında birçok mezarlık yerinde değil. Asi nehri sularının taşması, mezarlıklardan bazılarının kaybolmasına neden oldu. Üstelik kaybolan mezarların kimlere ait olduğu bilinmiyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.