Deprem Sonrasında Gündemi Meşgul Eden Bir Bina Daha! Sosyal Medyada Konuşuldu

Deprem sonrasında binalarla ilgili eleştiriler çok fazla yapılmıştı. Yeniden sosyal medyada konu haline gelen bir görüntü daha paylaşıldı.

Yayınlanma:
Deprem Sonrasında Gündemi Meşgul Eden Bir Bina Daha! Sosyal Medyada Konuşuldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra olay olacak görüntülerde ortaya çıkmaya devam ediyor. 44 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmesine mahal olan büyük çaplı deprem sonrasında Zonguldak Kozlu ilçesinde imal edilmiş olan bir binanın sosyal medyada gündem olmasına neden oldu. Zonguldak Kozlu ilçesinde binayı görenler şu yorumu yaptı; ‘’ Kader planına uygun şekilde inşa edilen bina’’

Dayanıksız Binalar Paylaşılmaya Devam Ediliyor!

Dayanıksız binalar paylaşılmaya devam ediliyor. Deprem sonrasında birçok dayanıksız bina ortaya çıkmaya başladı. Üstelik gören kişiler, binaların dayanıksız halinin kadere uygun yapı olarak değerlendirmesine neden oluyor.

Türkiye’de olası bir deprem durumu daha yaşansa birçok bina dayanıksız halde. Kadere mahkum yakıştırması yapabileceğimiz dayanıksız binalarla ilgili paylaşımlar yapılmaya devam ediliyor. Deprem sonrasında ülkemizdeki binalarla ilgili araştırmalar yapılmaya devam ediliyordu. Öyle ki İstanbul Esenyurt ilçesinde bulunan 38 katlık bina buna örnek gösterilmişti. 38 katlı binanın gündem olmasının ardından şimdilerde de bir bina daha üzerinde konuşulan konuların başında yer aldı. Bu seferde Zonguldak Kozlu ilçesinde bulunan binayı görenler yorumlarda bulunmaya başladı.

fp6o13ixgaeq-n3.jpeg

20 Kattan Büyük Binalar!

20 kattan fazla şekilde hazırlanan binalar depremdeki tehlikeyi gözler önüne serebiliyor. Olası yaşanabilecek deprem sonrasında yüksek katlı şekilde inşa edilmiş olan binaların korkutan yanları çok fazla üzerinde tartışılan konuların başında yer aldı. Zonguldak’ta sık sık toprak kayma sorunları baz alındığında 20 katlı binanın ne kadar güvenli olduğu da bir kez daha sorgulanan konuların başında yer aldı. Fakat görünene göre çok fazla dayanıklı olmadıklarından dolayı ani bir çökme ve devamında da binadaki kişilerin kadere mahkum bırakılması aşikar.

Zonguldak’ta tasarlanmış olan 20 katlı binayı görenler depreme bile gerek duyulmadığını ve binanın riskli olduğunu eleştiren yorumlara yer verdi. Hatta binayı gören vatandaşlardan bazıları da ‘’kadere uygun tasarlanmış bir bina’’ yorumlamasını yaptı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.