Deprem Uzmanından Manisa ve İzmir Depremleri Hakkında Flaş Açıklama

Bugün İzmir ve Manisa'da art arda gelen depremler sonrasında YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr Şükrü Ersoy bazı açıklamalarda bulundu. İşte yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Deprem Uzmanından Manisa ve İzmir Depremleri Hakkında Flaş Açıklama

Son deprem haberleri bugün İzmir ve Manisa'dan geldi. Deprem haberlerinin gelmesi ile birlikte uzmanların deprem açıklamaları geldi. Deprem haberleri sonrasında Haberturk Tv'ye konuk olan Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr Şükrü Ersoy, "İnşallah ardından büyük bir deprem gelmez. Daha önce de Çanakkale’de deprem fırtınaları yaşanmıştı. Bu bölge tektonik olarak başka bir sisteme ait. Genellik le bu bölgede uzun dönem depremler olur. ardından daha büyük bir deprem meydana gelmeyebilir. Simav’ı hatırlarsınız 6’ya kadar çıkan depremler olurdu." ifadelerini kullandı.

4.9 Yer Kabuğunu Kırmaz

Konuşmasına devam eden Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu ifadeleri kullandı: "4,9 büyüklüğünde bir deprem yer kabuğunu kırmaz. Yeri kıracak enerjiye sahip değildir. Ona göre düşünmek gerekir. 4,9 etrafta çok hissedilmiş olması çok normal. Bu biraz da derinliğe ve zemine bağlı oalrak sarsıntıyı fazla hissetme durumu olabilir. Arkadan daha büyük bir deprem gelir diye bir kaide yok. Ancak neyin olacağını bilme şansımız da yok. Belki büyük bir deprem gelmeksizin küçük depremlerle sönümlenebilir. Ben orada yaşasaydım 4,9’dan sonra sokağa çıkardım. Bu tür depremlerden sonra daha büyüğüne karşı sokakta olmanın faydası var."

Manisa'da ve İzmir'de bugün sabah saatlerinden ve önceki günlerden bu yana çoğu küçük çapta olmak üzere depremler oldu.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.