Depremde Yıkılan Binalarla İlgili Bakanlık’tan Açıklama!

Kahramanmaraş’ta merkeze gelen ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan deprem sonrasında yıkılan binalarla ilgili bakanlıkta açıklama geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdemir konuyla ilgili dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Yayınlanma:
Depremde Yıkılan Binalarla İlgili Bakanlık’tan Açıklama!

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem üzerinden günler geçmesine rağmen on binlerce insanın ölümü ve yıkılan binalar hala Türkiye’nin gündeminde yer alıyor. Depreme dayanıklı olmayan birçok binanın yıkılması da gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Konuyla ilgili yıkılan binaların hasar çalışmaları da başlamış oldu. Yıkılan binaların incelemeleri ise geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Birçok tutuklamanın olduğu deprem sonrasında konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

hatay-deprem-20-subat-21-6dbu-cover.jpg

Görevliler Bölgeye Sevk Edildi

Çalışmalarla ilgili titizliğin devam ettiğini ifade eden Bozdağ, binaların inşasında sorumlu olan kişilerle ilgili inceleme yürütüleceğini aktardı. Sonrasında ise şu sözleri ekledi;

Tabii bu çok kolay bir süreç değil. Takdir edersiniz ki her bina özelinde tespit ve değerlendirme yapmak gerektiği için sürecin ne kadar olacağı konusunda kesin bir tarih vermek kolay değil. Örneğin; Diyarbakır'da yıkılan binaların yüzde 99'u 1998 öncesine ait. Ve bu yüzden yapıldığı dönemin yasal mevzuatı ve teknik şartlarına uygunluğuna göre denetleme yapıp değerlendirmek ve ona göre yargı sürecini işletmek gerekiyor.

Ama bütün vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki; devlet ve yargının tüm unsurları olarak 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. Şu anda tüm deprem bölgesinde 675 hâkim-savcı, 444 bilirkişi, 454 adli tıp ekibi, 1327 ceza ve tevkifevleri çalışanı (gardiyan, cezaevi müdürü vb.), 326 CEKUT (Cezaevi Arama Kurtarma görevlisi), 1288 Personel Genel Müdürlüğü görevlisi (zabıt kâtibi, yazı işleri görevlileri, tekniker, adli emanet memuru, mübaşir, bilgi işlem görevlisi, şoför, fotoğrafçılar) sürekli ve dönüşümlü olarak aktif çalışıyor. Toplam 4 bin 514 Adalet Bakanlığı ve HSK'nın görevlendirdiği bu arkadaşlarımızın hemen hepsi gönüllülük esasıyla sahada görev yapıyor."

jpg-90-1280-720.jpg

Bina çalışmalarıyla ilgili sürecin yoğun ve titiz bir şekilde çalışıldığı aktarılmasının yanı sıra deliller de toplanmaya başlandığı gele bilgiler arasında. Sorumluların bulunacağını aktaran Bozdağ şu ifadeleri kullandı;

"Deprem nedeniyle yıkılan binalarda her kim sorumlu ise tespit edilip yargı önüne çıkartılacak ve hesap verecektir. Adaletin yerini bulacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hiçbir kimse ya da kuruma ayrımcılık ya da himaye söz konusu değildir. Aksini iddia eden ya bilgisiz ya da kasıtlıdır. Sorumlular cezalarını alacak, adalet tecelli edecektir."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.