Depremin Yaşandığı Kahramanmaraş’ta İmara Aykırı Yapılan Binalar Tespit Edildi! Şüpheli Sayısı 218 Oldu!

Kahramanmaraş’ta pek çok imara aykırı şekilde inşa edilmiş binalar mevcut. Binalarla ilgili tespit çalışması sürerken göz altına alınan şüpheli 218’e ulaştı!

Yayınlanma:
Depremin Yaşandığı Kahramanmaraş’ta İmara Aykırı Yapılan Binalar Tespit Edildi! Şüpheli Sayısı 218 Oldu!

Kahramanmaraş şehrimizde 7.7’lik deprem sonrasında birçok bina yıkıldı.Deprem sonrasında binalarla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemeler sonrasında imara aykırı binaların hangisi olduğuyla ilgili tespitler sürmeye devam ederken, şimdiye kadar şüpheli sayısı 218’ ulaşmış oldu.

Başsavcılıkla resen başlatılmış olan soruşturma kapsamında, şehirdeki imara aykırı binalar hangisi tespit ediliyor. Şimdiye kadar tespit edilen binaların, uyulması gereken yasal yükümlüklerin dışına kalmış olduğu fark edildi. Geniş çaplı başlatılan soruşturma kapsamında, imara aykırı olmasından dolayı göz altına alınan şüpheli sayısı da 218’e yükseldi.

Şüpheliler Tutuklandı!

Binalarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 218 şüpheli, hakim tarafından verilen karar doğrultusunda tutuklandı. Adli kontrole hükmedilen 218 kişinin yanı sıra 151 kişi hakkında da yakalama kararı çıktı. Başsavcılık tarafından verilen talimat doğrultusunda bina yönetmeliği dışında bir inşa yapmak suçundan 151 kişi daha aranıyor.

Arama çalışmaları devam ederken, şüpheliler arasında yer alan 31 kişinin de hayatta olmadığına dair bilgiye ulaşıldı. Hayatta kalan şüpheliler ile ilgili olarak hala daha arama çalışmaları yapılmaya devam ediliyor.

5 Zanlı Yurtdışında!

Binlerce kişinin ölüme sevk edilmesinde pay sahibi olan suçluların, bulunması için yetkili ekipler tarafından da araştırma yapılıyor. Şiddetin en şiddetli şekilde yaşanmış olduğu şehirlerimizden biri olan Kahramanmaraş’ta binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmek zorunda kaldı. Yaşanan acı kaybın sonrasında, binaların yönetmeliğe uygun şekilde olmadığı tespit edilirken suçlular ile ilgili arama çalışmalarına başlanmış oldu.

İmarın eksik, kalitesiz bir şekilde hazırlanmasında pay sahibi olanlar yakalandı. Hala daha arama kapsamında olan suçlular bulunurken, ekipler tarafından yeni bilgilere de ulaşılmaya devam ediliyor. Kahramanmaraş depremindeki imara uygun olmayan inşalarda pay sahibi olan 5 zanlının yurtdışına kaçmış olduğu bilgisine ulaşıldı. Yurt dışına kaçan şüphelinin yanı sıra göz altına alınan 81 şüphelinin ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakılmasına karar verildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.